Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Optakt til Wimbledon

Optakt til Wimbledon 2015. Vores faste tennisekspert giver her sine guldkorn.

Wimbledon begynder i morgen, og der er lagt op til to uger med en masse spændende tennis fra verdens mest prestigefulde tennisturnering. Vores faste tennisekspert Kristian Bækgaard er klar med en optakt til Wimbledon, og som sædvanlig er der lagt op til nogle guldkorn fra tennisnørden. Læs vores optakt til Wimbledon 2015, og gør dig klar til jordbær, champagne, hvide outfits og naturligvis tennis i verdensklasse.

 

Wimbledon herresingle

Optakt til Wimledon 2015 - herresingle odds fra Betfair

De store favoritter, som oddsene også afslører, er i år Djokovic og Murray. De er landet i hver deres halvdel, men jeg synes at begge spillere er gjort til alt for store favoritter. Antallet af farlige kampe og grimme modstandere er i år større end jeg synes, det har været tidligere. Store servekanoner kan på de gode dage vælte en hvilken som helst favorit, og jeg synes derfor ikke der er værdi i disse to store favoritter til titlen.

Specielt Djokovic har fået en helt forfærdelig vej til en potentiel titel. Vejen starter ved Kohlschreiber allerede i første runde. Herefter en blød runde, men så lurer farerne også i hver runde, Tomic, Anderson, Isner/Nishikori og så bødlen fra Roland Garros, Wawrinka. Bedste råd: Find en god outsider og sats på den.

Outsiderne

Det kan godt blive en lang omgang. Jeg synes, at der er mange der har potentialet og som kan overraske. En af dem jeg tænker vi skal holde mest øje med, er naturligvis Federer, som drømmer om endnu en Wimbledon-titel. Wawrinka, som viste sig skræmmende stærk i Paris og som tidligere har slået store modstandere på græs er også en stor outsider.

Men den jeg holder mig mest til kan lige nu spilles til odds 55 på Betfair; canadiske Milos Raonic. Han har egentlig ikke rigtigt vist sig endnu i år, men to-meter manden har en uhyggelig serv, og til forskel fra eks. Isner, Karlovic og Anderson har vi her at gøre med en ung sulten fyr, som tilmed formår at returnerer. Jeg tror han kan blive en rigtig grim oplevelse for de store i denne turnering.

De vinder ikke

Spanierne over en bred kam. Herunder Rafael Nadal. En sejr til den spanske gruskonge kan jeg simpelt hen ikke se for mig. Desuden vil jeg ikke tro at Berdych, Nishikori eller sidste års overraskelse, unge Nick Kyrgios, kan blande sig helt fremme i årets tiurnering.

De frække spil

Her trækker jeg servekanonerne op. John Isner ser bedre ud end længe, og så synes jeg Tsongas præstation i Paris indgyder respekt. Hans spil ligger altså mere til græsset. Desuden vil jeg holde øje med følgende spillere, som alle man lave ravage; Feliciano Lopez, Viktor Troicki, Jack Sock og så naturligvis servekongen over dem alle; Karlovic. Karolovic er spilleren, som ingen har lyst til at møde tidligt i turneringen. Stakkels svenske Eias Ymer ramler ind i dette servehelvede allerede i den første kamp.

Spil på Wimbledon her

Wimbledon damesingle

Optakt til Wimbledon 2015 - odds på damesingle fra Betfair

Serena, Serena, Serena. Serena Willams er bare den største favorit længe. Spillebørsen Betfair giver i skrivende stund 2.78. I min verden er der kæmpe værdi her. Jeg kan slet ikke se, hvordan Djokovic kan være større favorit til at vinde herrernes turnering end Serena Williams hos damerne.

Serena har fået en lodtrækning, som minder meget om French Open. Storesøster og Azarenka skal overkommes på vejen til en semifinale. Her er vi dog på græs, og de udfordringer Serena Williams havde med flere modstandere i French Open, hvor der skulle tre sæt til flere gange, ser jeg ikke her. Jeg tror ikke bare på at hun vinder. Jeg tror at hun gør det ret komfortabelt. Hvis man kan finde et spil på at hun eksempelvis ikke afgiver over 2,5 sæt på vejen, kan dette sagtens spilles helt ned til odds 3.00.

Outsiderne

De to som har muligheder for at slå Serena er Azarenka og Kvitova. Azarenka, som med den lave seedning igen er lidt en Joker, men som denne gang har fået en lidt mere human lodtrækning. Dog skal hun lige forbi eks. Belinda Bencic, det nye stjernefrø, som har vist stor styrke på græsset i opvarmningsturneringerne.

Kvitova har vundet Wimbledon et par gange (2011 + 2014), og hun er den eneste der servemæssigt nærmer sig Serenas styrke. Er sygdommen, som tvang hende ud af opvarmningsturneingen i Eastbourne ovre, har hun fået en superlodtrækning. Dermed ligner hun i den grad en der undervejs burde kunne sætte eks. Simona Halep på plads.

De vinder ikke

Danske Caroline Wozniacki er ikke i favoritfeltet trods sin høje seedning. Hun rammer Kerber i 1/8-delen. Og her tror jeg faktisk hun bliver sendt ud. Hvis hun klarer den, tror jeg ikke hun klarer vinderen af Halep/Lisicki.

Blandt andre som man kunne få lyst til at spille, men som jeg ikke vurderer har chancen for at vinde er; Maria Sharapova (billedet), Halep og så tror jeg heller ikke på Lisicki. Resultaterne har ikke helt været der, styrken er der ikke helt, men i mangel af kvalificeret konkurrence til Serena Willams, så kan vi se en eller flere af ovenstående helt fremme i semifinalerne. Og så lige endnu en generalisering. Hold nallerne væk fra spanierne – også på kvindesiden.

De frække spil

Det hele bærer lidt præg af, at jeg ikke har den store tiltro til så mange spillere andre end Serena Willams. Hvis jeg alligevel lige skal finde et par spillere, der er værd at holde øje med – og hvor oddsene er høje, så bør nævnes igen, unge Belinda Bencic, juniormesteren fra 2013. Tyske Angelique Kerber, som jeg tror kan komme langt og måske Karolina Pliskova, som har vist god form på græs i år.

Held og lykke med spillene. Kristian Bækgaard.

Spil på Wimbledon her

(Billede: Justin Smith / Flickr)

Læs vores anmeldelse af Betfair

Få et risikofrit væddemål på 350 kr. hos Betfair

Opret konto hos udbyderen med markedets højeste odds; Betfair

Besøg Betfair og få markedets højeste odds og gratis spil for 350 kr.