Australian Open 2016 optakt

Optakt til Australian Open 2016 med vores faste ekspert

Australian open 2016 – årets første Grand Slam-turnering begynder i morgen, og vi har som altid fået vores faste tennisekspert Kristian Bækgaard til at give sit besyv med. I år er det igen-igen Djokovic og Serena Williams som er de helt store favoritter, men specielt i damedouble kan der være en mulighed for en ny vinder. Har du kommentarer eller spørgsmål til optakten, kan du naturligvis deltage i debatten på vores Facebook– eller Twitter-profiler.

Australian Open 2016 – mænd

Tennissæsonen er i gang og årets første Grand Slam skal afvikles i de kommende uger. Sidste år vandt favoritterne Novak Djokovic og Serena Williams turneringen for henholdsvis herrer og damer. Det kunne meget nemt blive udfaldet igen i år.

Australian Open spilles egentlig på et ret langsomt klæde. Djokovic har i de senere år været fuldstændig ligeglad med hvilke underlag han har spillet på, så spørgsmålet er om det får nogen indflydelse på storfavorittens spil. Han har meget langt hen af vejen bare været den bedste. Det er han stadig, og jeg tror at han vinder denne turnering og kommer op på i alt 11 Grand Slam-titler – heraf seks alene i Australian Open. Australian Open er i øvrigt turneringen, hvor Djokovic for alvor slog igennem for otte år siden. Djokovic har fået en fantastisk lodtrækning, og han møder ikke modstand før i kvartfinalen mod Nishikori, og efterfølgende er han parret med Federer i semifinalen.

Tror du på Novak Djokovic som vinder af turneringen, så bør du tjekke dette tilbud om ekstra højt odds på serberen ud.

Et odds på omkring 2.00 frister mig alligevel ikke. Så hellere finde dem der har chancen, hvis Djokovic rammer en dårlig dag. Jeg har to førsteudfordrere, som kan være et spil værd. Stanislas Wawrinka, som har haft taget på Djokovic i Grand Slam-sammenhæng og britiske Andy Murray, som befinder sig rigtigt godt i Australien. Omkring odds 7.00 på Murray er okay betalt, mens odds 12.00 på Wawrinka virker enormt godt betalt. Specielt Murray har af de to udfordrere fået en god lodtrækning, hvor jeg personligt ser frem til 1. runde-kampen mod det unge supertalent Zverev fra Tyskland.

Der er naturligvis også andre spillere som kan spille med, men som jeg alligevel ikke forventer kan gå hele vejen. Hold øje med følgende spillere. Legenden Federer naturligvis – ingen yderligere kommentarer ud over at han har fået en ret dårlig lodtrækning. Milos Raonic er kommet godt i gang med sæsonen, og jeg forudser ham som årets åbenbaring på touren. Australierne lægger æggene i kurven hos Kyrgios og Tomic, som dog har fået en hård lodtrækning. Sidst, men ikke mindst, har jeg god fidus til David Goffin, hvis man er til et gedigent langskud.

Der er også en række spillere som kan friste, men hvor jeg mener man skal holde pengene på kontoen. Hvordan odds på Nadal er lavere end Wawrinka er mig en gåde. Nadal rammer landsmanden Verdasco allerede i første runde, og der er overhængende fare for at han ryger allerede der. Nishikori er faldet noget i niveau på det seneste, og så tror jeg heller ikke meget på spillere som Dimitrov, Tsonga, Isner og Berdych. De er alle gode, men har ingen chance for at gå hele vejen.

Ellers ville jeg i de første runder holde øje med spillere, som kan lave de store overraskelser – f.eks. Jack Sock, Dominic Thiem, Gulbis og måske unge Borna Coric.

Spil på tennis her

Spil på Australian Open 2016 med Unibet

Australian Open 2016 – kvinder

Kvindernes turnering er langt mere åben i år. Man kan få odds på omkring 4.00 på Serena Williams og det er særdeles fristende. Det må være så højt grundet hendes skader i den senere tid. Serena har dog meldt sig klar, og med et par bløde runder til at komme i gang, skal hun nok komme i form. Serena Williams i form er verdens ubetingede bedste på spindesiden. Skynd dig at få fat på det fine odds.

Der er trods alt en håndfuld udfordrere, men lige så mange spørgsmålstegn blandt de resterende spillere. For nu at starte med spørgsmålstegnene, så har flere spillere været ude med skader her kort før turneringen og nogle af dem er fortsat tvivlsomme. Penetta og Safarova er helt sikkert ude, mens følgende har døjet med skader og kæmper for at blive klar; Kerber, Muguruza, Kvitova, Radwanska. Vi snakker altså om fire spillere fra top 10 ud over de to som allerede har meldt fra, som har haft tvivlsomme optakter med skader. Det gør det bestemt nemmere for Serena.

Hvis Serena Williams skal trues i Australian Open 2016 i kampen om hendes syvende (!) titel i Melbourne, tror jeg at det er Simona Halep eller Victoria Azarenka, der skal betragtes som førsteudfordrere. Halep har fået rigtig god lodtrækning, og Azarenka er nærmest for første gang siden hun blev sin skade kvit sluppet for Serena Willams i de første runder. Azarenka døjer fortsat med en ringe placering på verdensranglisten efter et langt skadesforløb, og hun bliver dermed seedet så lavt, at hendes vej til en triumf skal gå igennem Muguruza og Kerber inden hun potentielt står til Halep i semifinalen. Begge outsidere er kommet godt fra start i den nye sæson, og de har begge chancen for at slå den ellers uovervindelige Williams, hvis muligheden foreligger. Odds 5.00 på Azarenka (måske en anelse for lavt til at starte med), men hun har bestemt chancen. Halep kan spilles til omkring odds 10.00.

Der er i mine øjne to spillere, som må betragtes som ”dark horses” i feltet. Belinda Bencic (billedet) forventer jeg slår igennem i år. Det kan lige så godt blive i denne turnering som i en senere på året. Hun har dog fået en usædvanlig hård lodtrækning, og skal forbi Kuznetsova, Sharapova og Serena for bare at nå en semifinale. Sharapova er også til start, og der er vel ingen der på nuværende tidspunkt kan gøre sig klog på russerens form. Sharapova i topform har kvaliteterne til at nå kvartfinalen, men slår ikke Serena. De mange småskadede spillere er svære at blive kloge på, men det rimeligt langsomme underlag kunne muligvis favorisere Muguruza eller Radwanska.

Jeg tror ikke et sekund på Caroline Wozniacki-sejr i Australian Open 2016. Jeg skyder på tre sejre og så exit mod veninden Serena Williams i 1/8 dels-finalen. Der er flere andre fristelser man skal holde sig fra. Ana Ivanovic er kommet håbløst fra start i den nye sæson, og så tror jeg heller ikke på Kvitova, Pliskova og Venus Williams.

Et par tanker til sidst. Hvis man skal kigge lidt bredere, så kan man også spille på double-turneringerne. Husk på at veteranen Martina Hingis har gjort rent bord i både dame-double og mix-double i de to seneste Grand Slams. Verdens bedste kvindelige doublespiller kommer også til at vinde mindst en titel i Australien Open 2016.

Spil på Aussie Open-tennis her

Spil på damesingle i Australian Open 2016 hos Unibet

Australian Open 2016 begynder søndag d. 17. januar. Turneringen kan live-streames direkte og ganske gratis hos spiludbyderen Unibet. Læs mere om gratis livestreaming her. Spiludbyderen NordicBet er i øvrigt klar med et lækkert tilbud om freebets for 400 kr. på årets første Grand Slam-turnering. Læs mere her.

Hos Unibet kan du hente forhøjede odds på Novak Djokovic.

(Artikelfoto: Belinda Bencic af Naparazzi / Flickr)

Få dit første spil på mobil eller tablet hos Unibet ganske uden risiko