Leonardo DiCaprio kæmpefavorit til at vinde Golden Globe

Leonardo DiCaprio er storfavorit til at vinde en Golden Globe

På søndag står den igen på den årlige amerikanske prisuddeling Golden Globe Awards, og skal man tro bookmakerne er superstjernen Leonardo DiCaprio storfavorit til at vinde prisen som bedste mandlige skuespiller for sin rolle i ødemarksfilmen The Revenant. DiCaprio har før vundet to Golden Globe-priser, men aldrig vundet en Oscar. Derfor vil man i år se med ekstra spænding på førstnævnte prisuddeling, da det kan give et praj om superstjernens chancer for at vinde verdens mest prestigefulde pris indenfor underholdningsindustrien.

Golden Globe odds på Leonardo DiCaprio fra Unibet

Superstjernen DiCaprio har et hav af store præstationer og film på cv’et, og Titanic-skuespilleren har da også allerede to Golden Globe-statuetter i hus. DiCaprios skildring af Howard Hughes i The Aviator (2004) og Jordan Belfort i The Wolf of Wall Street ( 2013) indbragte ham en Golden Globe Award for henholdsvis “bedste mandlige skuespiller” i et drama og “bedste mandlige skuespiller” i en musical eller komedie.

I år ser det også ud til at den populære skuespiller har særdeles gode chancer for at vinde endnu en pris til samlingen. Det virker lidt som om at konkurrencen er lidt lavere end normalt, og Matt Damon (The Martian) er f.eks. havnet i kategorien “bedste mandlige skuespiller” i en musical eller komedie, så det gør det lidt nemmere for DiCaprio. Største konkurrent med spiludbydernes øjne er Michael Fassbender, som spiller Steve Job i Jobs (der er en fejl i ovenstående grafik). Kan du få odds 1.25 bør der være værdi i spillet – de andre spiludbydere giver blot i omegnen 1.17-120 på DiCaprio.

Spil på Leonardo DiCaprio her

Mens DiCaprio allerede har to Golden Globe-statuetter har han endnu aldrig vundet en Oscar for bedste mandlige skuespiller. Konkurrencen har også været brølstærk de år hvor han har været nomineret – se blot på denne række af konkurrenter.

  • Nomineret for Aviator, tabte til Jamie Foxx i Ray
  • Nomineret for Blood Diamond, tabte til Forrest Whitaker i The Last King of Scotland
  • Nomineret for The Wolf of Wall Street, tabte til Matthew McConaughey i Dallas Buyer’s Club

Slutteligt tabte Leo også en Oscar-nominering for sin birolle i Æblemostreglementet, da Tommy Lee Jones løb med sejren for Flygtningen. Hvis man tager ovenstående forhold i betragtning til dette års Golden Globe Awards, så virker det til at være året, hvor DiCaprio kan stikke afsted med sejren i både Golden Globe og Oscar-uddelingerne. Konkurrencen bør alt andet lige være ganske lav i forhold til tidligere år.

(Artikelfoto: Day Donaldson / Flickr)

Spil på Leonardo DiCaprio og alle de andre Hollywood-stjerner her