Opfølgning på eksperimentet med kunstig intelligens

Opfølgning på eksperiment omkring kunstig intelligens - NFL spiltips

Som vi i sidste uge berettede havde Microsoft fået deres personlige assistent fra Windows Phone-styresystemet, Cortana, til at forudsige premiererunden i NFL. Vi følger i dag op på hvordan det gik den digitale sekretær, og ser om vi fik overskud ved at følge hendes NFL spiltips.

Det skal lige nævnes, at denne artikel måske giver bedst mening, hvis man har læst artiklen om kunstig intelligens i sidste uge. Du kan læse den her.

Som vi bemærkede i sidste uge var Cortana enig med bookmakerne i 15 ud af 16 kampe. Det gør måske eksperimentet en anelse mindre interessant, da de fleste ved, at det meget sjældent er profitabelt kun at spille favoritter over en længere periode. Kun kampen mellem Atlanta Falcons og New Orleans Saints havde Cortana læst anderledes end spiludbyderne, og det viste sig faktisk at være en god idé. Falcons vandt til flotte odds 2.32.

Cortanas NFL spiltips til premiererunden

Cortana spiltips til første runde i NFL

Resultatet blev ikke så godt som vi have håbet på. Hitraten på 10 ud af 16 er for så vidt ganske fin, hvis det ikke er fordi at oddsene ikke rigtigt følger med. Med så lave odds skal hitraten være en anelse bedre for at man kan opnå overskud. Vi satsede 100 kr. på hvert tip – altså 1.600 kr. i alt – og endte med et underskud på 99 kr. Når det så er sagt, så havde vi fået overskud, hvis Cortana havde ramt blot én kamp yderligere, så helt hen i vejret er hendes tip altså ikke.

Det er svært at konkludere noget sikkert på baggrund af resultaterne for kun 16 kampe, så i stedet for at bruge alt for meget energi og spalteplads på det, lader vi det være op til den enkelte om Cortana er værd at følge fremover. Vi holder selvfølgelig øje med udviklingen, og vil naturligvis følge op på historien hvis og når der viser sig nogle mere sikre indikationer på koblingen mellem kunstig intelligens og betting.

(Billede: AJ Guel)

Læs vores anmeldelse af Unibet

Læs alt om Unibets velkomstbonus

Opret konto og få velkomstpakke med bl.a. bonus og gratis spil på mobilen

Lige nu: Besøg Unibet og få lækker velkomstpakke med bonus