Optakt til French Open 2016

Optakt til French Open 2016

French Open 2016 er lige på trapperne. Kvalifikationsturneringen er allerede i fuld gang, og hovedturneringen skydes i gang mandag d. 23. maj. Vores faste tennis-ekspert Kristian Bækgaard er naturligvis klar med en lille optakt til året største turnering på grus.

Er du på udkig efter en optakt og spilforslag til French Open 2017? Se med her.

French Open 2016 – herrernes turnering

Odds på French Open 2016 - herresingle

For nogle uger siden spillede jeg på Novak Djokovic som vinder af French Open 2016. Jeg plejer at argumentere for, at et odds på under 2.00 er for lidt til et spil på en endelig vinder af så stor en turnering, men alligevel havde Djokovic set ganske suveræn ud i længere tid. Jeg besluttede derfor, at slå til inden opvarmningsturneringerne på grus startede, da jeg forventede at Djokovic ville spadsere igennem disse turneringer, og at oddsene ville falde. Det skete så ikke… Et mærkværdigt nederlag til tjekkiske Vesely i Monte Carlo, og en decideret afklapsning i Rom, hvor Murray for alvor fik ram på Djokovic, har gjort mig i tvivl om udfaldet af turneringen i det franske.

Et bud på vinderen

Jeg tror at vinderen skal findes blandt Novak Djokovic, Andy Murray og Stanislas Wawrinka. Djokovic kan trods nederlaget til Murray stadig ikke spilles til over odds 2.00. Det er lige nu lidt lavt sat til for alvor at indeholde værdi. Djokovic har dog fået en fantastisk lodtrækning, og serberen møder stort set ikke reel modstand før i kvartfinalen, hvor David Ferrer muligvis venter. Den spanske grusspecialist har Djokovic dog aldrig haft problemer med. Endnu en spanier, Rafael Nadal, kan vente i semifinalen, og det burde være en storkamp. Jeg tænker alligevel, at hvis Nadal når så langt er Djokovic så meget over Nadal mentalt. Djokovic bør kunne vinde denne dyst – syv gange i træk har den serbiske verdensetter besejret Nadal. Sidste gang Nadal vandt over Djokovic var dog netop på Roland Garros for to år siden.

I den anden halvdel finder vi Stanislas Wawrinka og Andy Murray. Jeg er stensikker på at en af disse to spillere går i finalen, og jeg mener også, at ligegyldigt hvem der vinder denne halvdel, så har vinderen en fair chance mod Djokovic i finalen. Wawrinka har fået en fabelagtig lodtrækning med Milos Raonic, som den eneste reelle trussel i en potentiel kvartfinale. Skotske Murray skal derimod besejre Kei Nishikori i kvartfinalen inden den oplagte semifinale mod Wawrinka.

Jeg skyder på at Novak Djokovic vinder French Open 2016, men han skal dækkes ind med primært Andy Murray, og så er der et oplagt værdispil på Wawrinka til odds omkring 15. Ja, ikke de vilde overraskelser i forhold til oddsene – det er lidt Tordenskjolds soldater.

Disse spillere vinder ikke

Som omtalt ovenfor tror jeg ikke på den ni-dobbelte mester Rafael Nadal. Nadal har ganske imponerende kun to nederlag nogensinde på det røde grus på Roland Garros, men det er som om, at han har det svært imod de allerbedste i øjeblikket. Ud over hans potentielle møde med Djokovic i semifinalen, er vejen til trofæet i år brolagt med klassespillere. Nadal er den af de topseedede spillere, som har fået den klart sværeste lodtrækning. Italienske Fabio Fognini, som har et fint tag på Nadal i tredje runde, Dominic Thiem i fjerde runde, Jo-Wilfried Tsonga i kvartfinalen og sluttelig Djokovic i semifinalen. Det kan blive et problem blot at nå semifinalen for den tidligere verdensetter.

Den schweiziske legende Roger Federer har meldt afbud til French Open 2016, og han er derfor ikke med på Roland Garros for første gang i 18 år. Han har i øvrigt heller ikke på nogen måde ramt formen på grus i denne sæson.

Disse spillere er værd at holde øje med

Der er et par spillere som har gjort det fortrinligt på grus – og på ATP-touren i det hele taget – i den seneste tid som jeg vil holde øje med. Japanske Kei Nishikori har fået en skidt lodtrækning, men han har spillet et rigtigt godt forår på grus. Blandt de unge spillere springer to i øjnene. Kontroversielle Nick Kyrgios er med et stort anlagt spil farlig for enhver spiller. Sluttelig er Dominic Thiem forrygende spillende i øjeblikket. Det bliver et stort match-up med Thiem imod Nadal allerede i fjerde runde.

Spil på tennis hos Unibet

French Open 2016 – kvindernes turnering

Odds på French Open 2016 - kvindernes turnering

Hos kvinderne har jeg ligesom i herreturneringen tre store favoritter.

Serena Williams er naturligvis storfavorit. Den forsvarende mester ser dog ud til at kunne rystes. Oddsene ligger lige nu omkring 3.50 på Serena. Det virker umiddelbart lidt højt, men hendes lodtrækning taget i betragtning er det rimeligt. Allerede i kvartfinalen får hun – som det er sket før i en Grand Slam-turnering – fornøjelsen af Victoria Azarenka. Her har jeg på fornemmelsen, at denne kamp er mere lige end man umiddelbart kunne forestille sig. Azarenka vandt senest de to spillere mødtes, men hviderusserens forberedelse til French Open 2016 har ikke været optimal. Serena vandt derimod ret suverænt den eneste turnering hun har spillet på grus i denne sæson (Rom). Jeg tænker at denne kamp vil være den moralske finale, og ingen af de to spilere bør få synderlige problemer i at nå denne kvartfinale.

Den anden halvdel er klart den svageste af de to. Min favorit til at nå finalen fra denne halvdel er spanske Garbine Muguruza. Jeg kan ikke se andre end Muguruza udfordre enten Serena eller Azarenka i en potentiel finale. Muguruza har været oppe og snuse til de store resultater, og derudover har hun grus som det foretrukne underlag.

Jeg hælder endnu engang til Serena som vinder af French Open 2016, men hun skal dækkes ind med i hvert fald Azarenka og måske Muguruza. Hos Unibet kan du få odds 5.00 på Serena og det bør der være pæn værdi i.

Disse spillere regner jeg ikke med

Den overraskende vinder af Australian Open, Angelique Kerber, er parret med vinderen af Serena og Azarenka i en potentiel semifinale. Det vil dog overraske mig, hvis hun når så langt i Paris. Hun vandt hjemme i Stuttgart, men i de seneste to turneringer har hun været meget langt fra den form der skal til for at lave et stort resultat på Roland Garros. Det kan være slut allerede i første runde mod den formstærke hollænder Kiki Bertens. Verdensranglistens nummer to, Agnieszka Radwanska, er landet i den nemme halvdel, og hun kan sagtens komme langt, men jeg har ingen tiltro til at hun kan vinde over eksempelvis Serena Williams i en finale. Det samme kan også siges om Simona Halep. Hun har fået en god lodtrækning, men hun har ikke en chance imod de allerbedste.

Hold øje med disse spillere

Én spiller har overrasket mig mere end andre i begyndelsen af denne sæson. Rutinerede Svetlana Kuznetsova har bl.a. slået Serena, og hun bliver bare ved med at poppe op som en korkprop ved særlige lejligheder. Hun har tidligere vundet i French Open. Det gør hun nok ikke i år, men hun er ikke nogen rar modstander for nogen af de allerstørste.

I kvindetennis er der flere unge spillere, der er værd at holde øje med. I den seneste tid er spillere som Johanna Konta, Daria Kasatkina, Jelena Ostapenko m.fl. dukket op og har lavet gode resultater. Disse tre spillere kan også gøre en god figur på grusset i Paris og måske tilmed lave lidt ravage.
En sidste tanke. Hold også lige øje med russiske Jelena Vesnina. Hun er kommet tilbage og laver ind imellem de mest umulige resultater.

Om 14 dage er vi klogere. Held og lykke.

Vi siger tak for optakten til Kristian Bækgaard. Vi kan klart anbefale, at følge tennis-eksperten på Twitter.

Spil på tennis hos Unibet

French Open 2016 spilles i perioden mandag d. 23. maj – søndag d. 5. juni. Du kan livestreame hele turneringen kvit og frit hos Unibet. Selvsamme spiludbyder er i øvrigt klar med et godt tilbud om boostede odds på Serena Williams og Rafael Nadal.

(Artikelfoto: Yann Caradec / Flickr)

Lige nu: Få gigant-odds på Nadal og Williams i dette års French Open