Optakt til French Open 2015

Optakt til French Open 2015

Om mindre end en uge går det løs på det røde grus på Roland Garros i Paris. Vi varmer op til French Open 2015 med en optakt af vores faste tennisekspert Kristian Bækgaard.

I skrivende stund er der ikke trukket lod til French Open, og det er klart at lodtrækningen har stor indflydelse på hvem der kan nå hvad. F.eks. hvis nu Nadal og Djokovic lander i samme halvdel, så åbner det en kæmpe chance for at en outsider kan nå helt til finalen. Så jeg forventer at oddsene kommer til at svinge op og ned, når lodtrækningen i både mændenes og kvindernes turnering har fundet sted. Det skal man naturligvis være opmærksom på, men nedenstående er umiddelbare bud på dem vi skal holde øje med.

Er du på udkig efter en optakt og spilforslag til French Open 2017? Se med her.

French Open 2015 – herresingle

Favoritterne

Det er helt mærkeligt, men i år kan jeg ikke se Nadal som den store favorit han normalt er, når vi når det franske grus. Kun én gang nogensinde er Nadal blevet besejret i den franske hovedstad, men jeg vil faktisk blive overrasket, hvis ikke hans andet nederlag kommer i år. Nadals optakt har været alt andet end overbevisende. Klare nederlag til Djokovic, Wawrinka og Murray er indtil videre udbyttet af de optaktsturneringer Nadal normalt har kunne vinde ret overbevisende. Nadal kan spilles til omkring odds 4, hvilket er det højeste odds på Nadal i French Open i de seneste mange år, men kun lige præcis der hvor oddset skal være.

Årsagen til Nadals rolle som outsider er, at vi i år har verdensetteren Djokovic i storform, og han kommer til Paris med masser af selvtillid. I skrivende stund har han lige vundet opvarmningsturneringen i Rom – bl.a. ved at slå Federer nemt i finalen – og serberen har virket temmelig overbevisende indtil videre. Odds to på turneringssejren lyder ikke af meget, men det virker ret usandsynligt, at Djokovic skal kunne besejres i en kamp bedst af fem sæt. Jeg kan ikke lige få øje på den spiller, der skal kunne gøre det. Samtidig skal man huske på, at gruset på Roland Garros i Paris favoriserer Djokovic yderligere, da det er noget af det hurtigste grus på touren – bl.a. sammenlignet med f.eks. turneringerne i Madrid, Barcelona og Monte Carlo. Djokovic vandt i øvrigt i Monte Carlo ret nemt tidligere i år.

Outsiderne

I år har jeg to yderligere outsidere til tronen. Japanske Kei Nishikori har virket rigtig stærk på gruset i år, og han har været langt i de turneringer han har spillet. Den lille hurtige Nishikori må være frygtelig irriterende at spille imod på det lidt tunge grus, og jeg spår ham med den rigtige lodtrækning til semifinalen. Betfair giver odds 22 på Nishikori, og det er umiddelbart i orden, men han skal nok sælges senere i turneringen.

Den anden outsider er Andy Murray. Normalt har skotten det svært på gruset – trods en semifinaleplads sidste år – og af og til er han vel næsten mistænkt for at droppe turneringen, da hans chancer har været små. Men i år kommer han til turneringen med en overraskende nem sejr i Madrid. Jeg tror ikke han kan vinde på Roland Garros, men jeg er sikker på, at Murray kan leve op til sidste års flotte spil og måske endda nå finalen. Murray til alt over odds 8 virker spilbart.

Alle ovenstående kan ende i samme halvdel, og det vil åbne muligheden for en helt anden spiller, men hvis en af ovenstående bliver isoleret i sin egen halvdel er en finaleplads helt klart inden for rækkevidde.

Disse vinder ikke

Federer – som er den eneste spiller der har snydt Nadal for sejren i Paris nogensinde – kan ikke vinde French Open 2015. Han har været aldeles svingende på gruset i år – trods finaleplads i Rom – og legenden skal være mere end tilfreds med en semifinale. Spanske Ferrer vinder heller ikke. Han kan komme rimeligt langt på sit røde favoritunderlag, men det har vist sig gang på gang, at han er overmatchet mod de allerbedste. Sidste fristelse, man skal holde sig fra er Tomas Berdych. Han er vanvittig stabil og slår alle dem han skal slå, men ikke de allerbedste. Berdych er indtil kvartfinalen en af de mest pålidelige spillere at spille på.

Hold øje med

Mine friske bud på overraskelser vil være Almagro, Isner, Dimitrov og unge Kyrgios, der har været særdeles svær at besejre på gruset og ikke mindst er svær at bryde. Også Raonic og måske unge Jack Sock kan lave ravage afhængig af lodtrækningen.

French Open 2015 - herresingle odds

Ovenstående odds er taget fra spiludbyderen Unibet pr. søndag d. 17. maj.

Spil på French Open 2015 her

 

French Open 2015 – damesingle

Favoritterne

Kvindernes turnering har i år en helt klar favorit. Jeg tror at Serena Willams vinder, og jeg synes at der er ret stor værdi i et odds på omkring 3.10-3.50 som hun ligger i lige nu. Serena Willams er bare svær at besejre, og selvom hun ikke har gruset som sit favoritunderlag er det svært at se hvem der lige kan gå ind og slå hende. Serena har været stabilt spillende i lang tid, og hun øjner med sine 19 Grand Slam-titler tyske Steffi Grafs rekord med hele 22 Grand Slams. Hun kan med andre ord blive den mest vindende kvindelige tennisspiller nogensinde indenfor et års tid.

Outsiderne

En af de spillere, som har slået Serena Williams ret klart for nyligt er Petra Kvitova. Hun slog Serena i Madrid og vandt ret suverænt turneringen. I skrivende stund kan Kvitova, som heller ikke har gruset som speciale, købes hos Betfair til odds 15. Det er i min bog attraktivt og specielt med resultaterne taget i betragtning er der pæn værdi.

Tre andre spillere bejler til titlen som største outsidere til en Serena-sejr. Finalisten fra sidste år, Simona Halep, kan med en god seedning komme langt – hun har i hvert fald spillet til det. Det har knebet, når hun er kommet op imod de helt store kanoner, og specielt imod de spillere der slår hårdt. Russiske Sharapova bør også kunne komme rigtigt langt. Hun er altid god for en solid French Open-turnering og hun har allerede vundet turneringen to gange før (2012 + 2014). Jeg vil blive overrasket, hvis ikke hun er at finde i semifinalen. Odds på Sharapova og Halep er stort set ens, men her er værdien højest på Sharapova. Den sidste outsider kan med en seedning som blot omkring nummer 28, blive et ualmindeligt kedeligt bekendtskab for alle de topseedede spillere allerede i 1/16 finalen. Her tænker jeg naturligvis på Victoria Azarenka, som virkelig må komme på hårdt arbejde grundet den lave seedning. Netop dette faktum gør, at hun nok ikke kan gå hele vejen, da modstanden tidligt bliver stor, men ingen vil ramme den 1/16-finale, hvor Azarenka lander i lodtrækningen. Odds omkring 10 er ikke nok på Azarenka i denne turnering, men hun er tilbage.

Disse vinder ikke

Vores egen Caroline Wozniacki er blandt de spillere som ikke vinder. Caroline er god, rigtig god, men mod de ovenstående favoritter og outsidere kan jeg ikke få øje på Carolines chancer. Herudover føler jeg mig helt overbevist om, at følgende ikke har en chance for at gå hele vejen selvom de kunne friste; Bouchard, Ivanovic, Radwanska og Errani.

Hold øje med

Mine bud på de spillere, som jeg forventer kan lave de helt store overraskelser – og hvor odds er høje – er Muguruza fra Spanien, Kerber fra Tyskland og Karolina Pliskova fra Tjekkiet.

God fornøjelse med spillene på det røde grus.

French Open 2015 - herresingle odds

Ovenstående odds er taget fra spiludbyderen Unibet pr. søndag d. 17. maj.

Spil på French Open 2015 her

Unibet er klar med to lækre kampagner til årets anden Grand Slam-turnering. Hvert femte live-væddemål er ganske risikofrit. Læs mere om livebet-tilbudet her. Oddssætterne fra Unibet vurderer også, at Maria Sharapova har en ganske god chance for at genvinde titlen. I hvert fald tilbyder spiludbyderen cashback – på op til 400 kr. – hvis den russiske hard-hitter gentager triumfen på Roland Garros. Læs mere om spiludbyderens Sharapova-tilbud her.

Ovenstående optakt er leveret af vores faste tennisekspert Kristian Bækgaard. Du kan følge ham på Twitter, hvor der helt sikkert vil komme nogle gode spilforslag under French Open 2015-turneringen. Følg Kristian Bækgaard på Twitter.

Få cashback hvis Maria Sharapova genvinder titlen + spil hvert femte live-bet på French Open 2015 ganske risikofrit