Optakt til Manchester City-Bayern München

Optakt til Champions League-braget ml. Manchester City-Bayern München

Champions Legaue-bolden ruller igen i midtugen, og tirsdag står den på knald-eller-fald kamp på Etihad Stadium i Manchester. Hjemmeholdet Manchester City tager imod mægtige Bayern München, som allerede er kvalificeret til forårets playoff-kampe. Vi varmer op til det vigtige opgør i selskab med Unibet-eksperterne.

Manchester City-Bayern München – det lyder som en topkamp i europæisk regi, men ikke desto mindre er City allerede på vej ud af turneringen, og derfor er en sejr over de suveræne tyskere sidste chance for videre avancement. Ikke blot er en sejr nødvendig, men de øvrige resultater i gruppen skal også gå op i en højere enhed. CSKA Moskva og Roma skal helst spille uafgjort i gruppens anden kamp i morgen, og derfor ser det meget svært ud for Manuel Pellegrini og co. CSKA-Roma spilles i øvrigt allerede kl. 18.00, så når resultatet foreligger kan City være sat yderligere bagud.

Manchester City har været inde i en stor nedtur i begyndelse af sæsonen – ikke blot i Champions League, men også i den hjemlige Premier League. Det ser pt. ikke ud til at holdet har det der skal til for at følge med Chelsea i den hjemlige turnering, og derfor kan et tidligt exit i Champions League få store konsekvenser. To nederlag og to uafgjorte er det pauvre udbytte af holdets første fire kampe i gruppespillet. I seneste hjemmekamp tabte man 1-2 til russiske CSKA, og dette nederlag kan gå hen og blive det der afgør Citys videre skæbne.

Bayern München er allerede videre til playoff-kampene i foråret og derfor stilles der selvfølgelig spørgsmålstegn ved sydtyskernes motivation i dette opgør. Holdet er ramt af en håndfuld skader lige nu, så det er ikke det allerbedste hold Pep Guardiola kan sende på banen, men mindre plejer også at kunne gøre det. Bayern vandt første møde på Allianz Arena knebent med 1-0, mens de to hold hver vandt et opgør i sidste sæson. Bayern hentede på Etihad en imponerende 3-1-sejr, som allerede omtales som en af holdets bedste kampe i nyere tid.

Manchester City må undvære David Silva, Edin Dzeko og Kolarov, som alle er skadede. Derudover må Pellegrini undvære både Yaya Toure og Fernandinho, som begge har karantæne efter røde kort i nederlaget til CSKA. Det er dermed en noget tynd udgave af Manchester City, som skal forsøge at slå de mægtige tyskere.  Sergio Aguero og Stevan Jovetic måtte begge stå over mandagens træning men de forventes begge i aktion tirsdag.

FC Bayern er også uden flere vigtige spillere, men på en eller anden måde fornemmer man ikke, at det er så svært for Pep Guardiola at finde kvalificerede afløsere. Claudio Pizarro, David Alaba, Holger Badstuber, Tom Starke, Pepe Reina, Javi Martinez, Philipp Lahm og Thiago Alcantara er alle ude. Flere af dem er dog langtidsskadede, så tabet virker ikke så aktuelt og effektfuldt som hos tyskerne.

Forventede opstillinger

Manchester City

Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Fernando, Nasri, Navas, Mangala, Aguero og Jovetic.

FC Bayern München

Neuer, Dante, Benatia, Bernat, Alonso, Ribery, Robben, Rafinha, Rode, Müller og Lewandowski.

Optakt til Manchester City-Bayern München med Unibet-eksperterne

Unibet-eksperterne Mikkel Bischoff, Per Marxen og Anders Sigdal varmer op til slaget på Etihad med nedenstående videooptakter. De tre eksperter har ikke den store fidus til at et decimeret hjemmehold kan stille noget op imod et stærkt spillende Bayern-hold. I videoen kan du bl.a. høre de tre eksperter vende følgende aspekter.

  • Bayerns motivation trods videre avancement
  • Effekten af Citys mange vigtige afbud
  • Citys dårlige forsvar og form
  • City er tvunget til sejr
  • Bayern virker i gear efter en lidt sløv efter-VM form

Eksperternes spilforslag

(Billede: Grzegorz Jereczek / Flickr)

Manchester City-Bayen München spiles tirsdag d. 25. november kl. 20.45 og kan ses direkte på TV3+.

Læs vores anmeldelse af Unibet

Læs alt om Unibets velkomstbonus

Opret konto og få velkomstpakke med bl.a. bonus og gratis spil på mobilen

Lige nu: Besøg Unibet og få lækker velkomstpakke med bonus