Optakt til US Open 2015

Optakt til US Open 2015

Årets sidste Grand Slam indledes på mandag, og vores faste tennisekspert, Kristian Bækgaard, er naturligvis på banen med sine tanker om turneringen.

I min verden er US Open den turnering, hvor flest har mulighed for at gøre det godt grundet underlaget. Det er samtidig den turnering, hvor de bedste af de bedste burde vinde, da det ikke er et ekstremt hurtigt eller langsomt underlag, der kan afgøre tingene og dermed favorisere nogle specialister.

US Open – herresingle

Hos herrerne var det noget opsigtsvækkende, at det sidste år var Cilic og Nishikori, der krydsede klinger i finalen. Begge spillede gennem turneringen deres livs tennis og slog henholdsvis Federer og Djokovic ud undervejs. Den tror jeg simpelthen ikke på igen i år. Endnu engang op til en Grand Slam mener jeg, at odds på Djokovic er for lavt til at der kan være værdi. Omkring odds 2.00 lyder buddet hos diverse bookmakere. Så sent som i sidste uge tabte Djokovic klart til Federer, som i øjeblikket viser storform, og derfor bør være førsteudfordrer til verdens nummer 1.

Djokovic har alt andet end en nem vej til titlen, men alligevel vil det ikke overraske mig, hvis han når finalen som minimum. Jeg tror vejen kommer til at gå via Goffin, som normalt har rigtigt godt fat i Djokovic. Herefter venter formentlig Nadal i kvartfinalen, og mon ikke han rammer sin overmand fra sidste år, Nishikori, i semifinalen. Djokovic er naturligvis storfavorit i alle kampe, men det vil undre mig hvis han blæser denne modstand af vejen.

I den anden del af lodtrækningen finder vi Roger Federer. Odds omkring 5.00 på Federer skal afgjort prøves. Der er kæmpe værdi her. Federer har som Djokovic også fået en svær lodtrækning. Kohlschreiber ligner modstanderen i 1/16-finalen, Isner/Karlovic i 1/8 del. Gasquet, som har været flyvende i Nordamerika de seneste uger i kvartfinalen og så Wawrinka/Murray i semifinalen. Det er ikke nemt, men Federers odds er for højt og det skal prøves.

Spil på US Open her

Outsiderne

Jeg har nævnt de fleste ovenfor. Hvis det ikke skulle blive til favoritsejr må det blive fordi Murray (der også for nyligt besejrede Djokovic), Wawrinka, Nishikori eller måske Goffin laver ravage. Murray tabte også klart til Federer i sidste uge, men vandt turneringen før den. Han vil med sikkerhed nå kvartfinalen, men så bliver det også særdeles hård modstand. Det kan undre, at odds på Murray stort set er det samme som på Federer.

Wawrinka har vist sig som en spiller der kan regnes med, og han kommer frem når man mindst venter det. Han har fået et godt tag på Federer, og jeg tænker, at sidstnævnte faktisk vil foretrække en semi imod Murray frem for Wawrinka. Så trods en rimeligt dårlig optakt ville det ikke overraske hvis Wawrinka når langt.

Nishikori tror jeg kommer til at spille semifinale mod Djokovic. Nishikori er normalt temmelig svær at spille imod og vinde over. Så selvom han kommer til US Open med friske prygl fra Murray, ser hans lodtrækning fornuftig ud og giver håb.

Goffin kalder jeg outsider, men det er naturligvis afhængigt af hans resultat i 1/8-delsfinalen mod Djokovic. Goffin er enormt solidt spillende, og jeg tænker at overraskelsen – hvis den skal ske – kan komme her. I Cincinnati førte Goffin 3-0 i 3. sæt over Djokovic for derefter at tabe 6-3, så han ved det kan lade sig gøre.

Gasquet og Isner, tør jeg godt love, vinder ikke US Open, men de har spillet og har begge formen til at komme langt og drille de store.

Disse spillere vinder ikke

Og så lige her til sidst en håndfuld spillere, hvor man i min optik ikke skal lade sig friste. Nadal ligner lige nu en færdig mand og kommer han til kvartfinalen, er jeg ret sikker på han ikke besejrer en spiller som Djokovic.

Sidste års mester vil jeg også blive meget overrasket over at se komme længere end i kvartfinalen. Cilic har siden denne sejr ikke præsteret noget lignende på ATP-touren. Herudover mener jeg, at man skal holde sig fra Berdych, Tsonga, Raonic og Ferrer, som er outsidere hvor navnet kan friste, men hvor formen og evnerne lige nu ikke er til en US Open-triumf.

Kvindernes turnering

Odds 1.90 på Serena Willams er det højeste jeg har kunne finde. Hun er helt sikkert større favorit til titlen end Djokovic hos herrerne, og jeg mener faktisk værdien er ramt meget præcist med lidt over 50% vinderchance.

Lodtrækningen for den yngste Williams-søster minder lidt om noget vi har set før i år. Søster Venus og Sloane Stephens kan menuen lyde på undervejs, selvom det ville være overraskende med endnu et søstermøde. Jeg tror Serenas vej til endnu en titel lyder noget ala Stephens, Radwanska, Bencic, Sharapova inden hun igen vil være i en finale. Af disse tænker jeg at Bencic nok er den hun frygter mest, med sin nuværende form.

Spil på US Open her

Outsiderne

Der er kun en favorit hos kvinderne, så kunsten er at finde outsiderne og specielt den spiller fra den anden halvdel, der kan lande i en finale mod Serena. Mit bud er Azarenka. I to turneringer i træk er Serena efter en rigtig god kamp blevet Azarenkas banemand(kvinde). Nu er hun endelig endt i den modsatte halvdel af ustoppelige Serena, og det tror jeg hun vil udnytte. Azarenka er trods hendes placering på ranglisten en top3-spiller på WTA-touren lige nu. Men vejen til finalen bliver hård. Den kunne lyde noget i retning af Kerber, Safarova, Halep, og så måske Kvitova eller Wozniacki i en semifinale.

Blandt de øvrige outsidere kan jeg få øje på Wozniacki. Hun har fået en rigtig god lodtrækning, og jeg ville ikke blive overrasket hvis hun igen vælger US Open til at komme langt. Men hun kan ikke vinde turneringen, og der er også tvivl om hendes skade, som opstod i kampen imod Kvitova her blot få dage før turneringens begyndelse. Selvsamme Kvitova og Safarova er andre gode bud på formstærke spillere, med et aggressivt spil som kan true alle. Fra den øverste halvdel må den unge Belinda Bencic vurderes som værende et af de allerstærkeste alternativer, hvis Serena fejler. Bencic har vist storform, og er for alvor ved at bryde igennem og helt ind i toppen af kvindernes verdensrangliste.

Man må heller ikke glemme Simona Halep. Hun overraskede mig med en finale i sidste uge mod Serena, men ellers har der været langt mellem de store sejre for Halep i den seneste tid. En sidste lille indskydelse. Odds 210 på sidste års semifinalist Makarova kan overvejes et stykke hen i turneringen.

Disse vinder ikke

Det nemme svar her er spillerne i Serena Willams halvdel af lodtrækningen. Sharapova har ikke slået Serena i 10 år, Ivanovic tror jeg heller ikke på i længden, Pliskova er stærk og så alligevel ikke, Bouchard – glem det.

I den anden halvdel har Kerber fået en umulig lodtrækning, Muguruza tror jeg har spillet sit livs Grand Slam i Wimbledon, og spillere som Lisicki og Bacsinszky får det også svært.

Opsummering

Serena og Federer er derfor mine bud på vinderne om 14 dage i Flushing Meadows.

Et kort kig på double-turneringerne. Jeg siger det bare, ’hold øje med disse konstellationer’:
Mirza/Hingis hos kvinderne. De har været særdeles dominerende i år. Hos mændene tror jeg ud over the Bryans, meget på parret Sock/Pospisil og et helt nyt par, Roger Vasselin og 42 årige Daniel Nestor.

Held og lykke med spillene. Mvh. Kristian Bækgaard.

Husk at Unibet lige nu tilbyder cashback på op til 400 kr. hvis Roger Federer vinder US Open for sjette gang. Læs mere om tilbuddet her.

US Open 2015 begynder mandag d. 31. august og kan livestreames gratis hos Unibet og Bet365.

(Billede: karlnorling / Flickr)

Se gratis live streaming af Serie A, Bundesligaen og spansk La Liga