Spil på om Danmark kommer med til EM

Danmark spås stadig gode chancer for at komme med til EM-slutrunden i Frankrig

Da Tyrkiet i tirsdags scorede i sidste minut mod Island, røg den danske seedning i playoff-kampene. Der er dog ingen grund til panik, lyder det fra bookmakeren NordicBet, der stadig ser gode muligheder for dansk EM-deltagelse.

Det har været stolpe ud for Danmark gennem det meste af EM-kvalifikationen. Når nu Olsens tropper ikke kunne spille sig direkte til slutrunden i Frankrig, havde de fleste regnet med, at Danmark i det mindste ville blive seedet i playoff-fasen og dermed få en lettere modstander i de nervepirrende knald eller fald-kampe. Det glippede så også, og nu begynder både meder og roligans at udvikle en vis EM-skepsis på Danmarks vegne.

Der er dog endnu ingen grund til at tjekke vilkårene i afbestillingsforsikringen, beroliger bookmakeren NordicBet. De mulige playoff-modstandere ser nemlig langt fra uoverkommelige ud – trods den manglende seedning. Ganske vist skal vi håbe på at undgå Ukraine, men både Sverige, Bosnien og Ungarn er lande, som Danmark har fine chancer for at slå. Samlet set vurderer NordicBet, at der fortsat er 50 pct. chance for rød-hvid EM-deltagelse.

“Det koster nogle procenter ikke at blive seedet, men det er jo ikke europæiske storhold, vi står over for, så Danmark har bestemt en realistisk chance for EM-deltagelse. Ukraine ser ganske vist stærk ud med masser af gode spillere på højt internationalt niveau, men Sverige er lige som os inde i lidt af en bølgedal, mens Bosnien ikke ligefrem har storspillet i denne EM-kvalifikation. Ønskemodstanderen må dog være Ungarn, som er gået videre fra den svageste pulje af alle, og dem bør vi være relativt store favoritter imod,” forklarer NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen, der dog understreger, at Danmark næppe slår nogen af holdene, hvis spillet ikke bliver bedre end det, vi har set i de seneste kampe.

Spil på om Danmark kommer med til EM her

“En EM-billet kræver, at de danske spillere stepper op og hæver niveauet betragteligt. Holdet har vist, at det har potentiale og kvalitet, og skal Danmark videre fra de her knald-eller-fald kampe, så skal spillerne genfinde niveauet fra kampene mod Serbien. Gør de det, ser EM-chancerne ganske fornuftige ud,” lyder det fra Tonni Munk Jensen.

Kommer Danmark til EM i Frankrig? Se oddsene her

Kvalificerer Danmark sig til EM?

Ja               1,85
Nej             1,85

Som det kan ses på ovenstående grafik spås vores venner fra den anden side af sundet en del større chance for at komme med til EM-slutrunden i Frankrig. Zlatan og co. kan dog som et af de fire seedede hold løbe ind i netop Danmark. Danmark kan ud over Sverige trække Ukraine, Bosnien-Hercegovina og Ungarn. Sverige kan trække Irland, Norge, Danmark eller Slovenien. Lodtrækningen finder sted søndag d. kl. 11.20.

Spil på om Danmark kommer med til EM-slutrunden i Frankrig i 2016