Spilforslag: Esbjerg – Ruch Chorzow

Optakt og spilforslag til Esbjerg - Ruch Chorzow

Liga: Europa League kval.
Kamp: Esbjerg – Ruch Chorzow
Kampstart: Torsdag d. 7. august kl. 18.00
Spilforslag: Hjemmesejr til Esbjerg
Odds: 1.70 hos NordicBet
TV: TV3 Sport 1

Esbjerg tager imod polske Ruch Chorzow i returopgøret i Europa League-kvalifikationen. Den første kamp i Polen endte 0-0, og der er dermed lagt op en spændende kamp på vestkysten. Vi mener at Esbjerg er en klasse over det polske mandskab, og spiller derfor på en hjemmesejr i til odds 1.70 hos NordicBet.

Esbjerg har fået en ganske skuffende start på den hjemlige Superliga-sæson, men det er med sidste års præstation in mente knapt så overraskende. Det virker til, at klubben ikke magter at fokusere på to turneringer på samme tid. Blot ét sølle point imod tre klubber fra den bløde mellemvare er det blevet til indtil videre i den hjemlige liga, og det er bestemt ikke tilfredsstillende for Niels Frederiksens tropper. Spillet har dog været en del bedre end pointhøsten, så helt retvisende er det ikke. Præstationen i den første kamp i Polen var forholdsvis opløftende, og nulløsningen betyder, at Esbjerg står med de bedste kort på hånden for at gå videre.

Udeholdet Ruch Chorzow har fået en endnu værre sæsonstart hjemme i Polen. Tre nederlag i lige så mange kampe er bestemt ikke hvad man havde forventet af klubben, som sidste år sluttede som nummer tre i den polske liga. Spillet har været dårligt, og klubben lider under at have mistet nogle nøglespillere. 1-7 hedder målscoren i de seneste fem kampe som klubben har spillet, og de ligger da også på en øjeblikkelig sidsteplads i den polske Ekstraklasa. Holdet vandt knebent over FC Vaduz fra Liectenstein i forrige runde, og det resultat imponerer på ingen måde.

Med 0-0 i den første kamp er der i hvert fald på papiret lagt op til en åben kamp på Blue Water Arena, men vi tror at hjemmeholdet har det der skal til for at tage sejren. Esbjerg er mand for mand et bedre mandskab, og de har ikke som udeholdet mistet profiler hen over sommeren. Esbjerg har indenfor det seneste år spillet hele 14 europæiske kampe, og det må alt andet lige give en vis form for rutine, som kan benyttes i torsdagens afgørende kamp.

Esbjerg har foretaget et par ændringer i truppen i forhold til første kamp i Gliwice i sidste uge. Jonas Knudsen, Martin Bergvold, Hans Henrik Andreasen, Emil Lyng og Jonas Jensen er nye i truppen. Jeppe Højbjerg, Jerry Lucena, Jakob Andreasen og Jeppe Brinch glider ud af truppen. Alt i alt giver disse ændringer et lille plus for Esbjergs muligheder. Niels Frederiksen har varslet nogle ændringer, så der er svært at sige noget om startopstillingen. Det har ikke været muligt at skaffe nyt om trup-situationen i Ruch Chorzow. Polsk er desværre ikke vores spidskompetence.

0-0 i første kamp lægger altid op til en åben affære i returopgøret, men vi tror at det kun er på papiret kampen bliver så åben. Esbjerg er et bedre hold end polske Ruch, og rutinen bør også spille ind i så vigtigt et opgør. Odds 1.70 er lige til den lave side, men vi tror dog at det lykkes for esbjergenserne at hente en sejr i land. NordicBet topper listen med 1.70, mens Bet365 og Unibet halter lang efter med henholdsvis 1.62 og 1.60.

Esbjerg – Ruch Chorzow kan ses direkte på TV3 Sport 1. Held og lykke til dem der følger.

Esbjerg fB

30. Martin Dúbravka
35. Jonas Jensen
2. Michael Jakobsen
3. Daniel Stenderup
4. Eddi Gomes
5. Martin Bergvold
6. Magnus Lekven
8. Jeppe Andersen
9. Mick van Buren
10. Emil Lyng
15. Ryan Johnson Laursen
17. Casper Nielsen
19. Jakob Ankersen
20. Hans Henrik Andreasen
22. Mohammed Fellah
23. Jonas Knudsen
31. Jesper Rasmussen
32. Martin Pusic
33. Jens Berthel Askou

Læs vores anmeldelse af NordicBet

Læs alt om NordicBets superlækre velkomstbonus

Opret konto hos NordicBet og deltag i The Great Escape

Besøg NordicBet og få lækker 100% velkomstbonus – op til 1.000 kr.