Spilforslag: FC Midtjylland-AaB

Optakt og spilforslag til FC Midtjylland-AaB

Liga: Superligaen
Kamp: FC Midtjylland-AaB
Kampstart: Mandag d. 29. februar kl. 19.00
Spilforslag: FC Midtjylland – Asian Handicap 0:0 (indsats retur ved uafgjort)
Odds: 1.64 hos Unibet
TV: TV3 Sport 1

Mandag aften er der topopgør i Superligaen, når FC Midtjylland tager imod AaB i en direkte duel mellem de to FCK-forfølgere. Vi tror at de forsvarende mestre har lige præcis det ekstra, der skal til for at vinde, og vi spiller derfor på FCM på “asian handicap 0:0” hos Unibet. Handikapspillet gør, at vi får indsatsen retur hvis kampen ender uafgjort.

FC Midtjylland har været inde i en turbulent periode. Først euforien over den flotte hjemmesejr over Manchester United i Europa League – dernæst ydmygelsen på Old Trafford i en kamp, som helt sikkert får indflydelse på mandagens kamp – på godt eller ondt. Kampen i Manchester viste desværre, at der er kæmpe forskel på et dansk tophold og sub-toppen i den engelske Premier League. Midtjyderne har købt stort ind til forårssæsonen, og det bliver spændende at se, om det er nok til at tage kampen op med FC København og AaB i gulddysten. Specielt i offensiven ser det ud til at holdet er godt dækket ind. Det er umuligt at forudse hvem der spiller i front med både Pusic, Kadlec og “Lange Paul” Onuachu som potentielle muligheder.

AaB var flyvende før vinterpausen, og man kan nærmest sige at den kom ganske ubelejligt for nordjyderne. Fem sejre i streg blev det til, og holdet gik fra at være rodet ind i kampen om europæiske pladser til at være en direkte bejler til mesterskabet på en måned. AaB har formået at holde på profilerne i transfervinduet, og holdet skal bl.a. leve højt på at være yderst sammenspillet.

FC Midtjylland har to kampe på højt niveau i benene. Uanset resultatet på Old Trafford, så må de to kampe imod De Røde Djævle have givet holdet fart og uvurderlig kamptræning. Vi vurderer, at det vil komme dem til gode imod et AaB-hold, som lige må være den tand mere vinter-rustne. AaB har opnået nogle pæne resultater i træningskampene, men flere af dem er imod hold på et klart lavere niveau end de danske mestre. Vi vil også godt mane lidt til besindighed i forhold til de fem sejre i efteråret. Uden at forklejne nordjydernes præstationer, så var kun sejren i Brøndby “ud over” det man kan forvente. De andre sejre var alle over hold placeret lavere i tabellen, og dermed ikke specielt imponerende eller overraskende. Efteråret er længe siden, og nordjydernes momentum giver vi ikke nogen værdi mandag aften imod et sultent mesterhold.

FC Midtjylland-træner Jess Thorup har indkaldt til lukket træning søndag, så det er svært at sige hvordan han ryster posen oven på katastrofekampen på Old Trafford. Afløser rutinerede Kristian Bak mon uheldige André Rømer på højre back? Og får vi mon nytilkomne Harmeet Singh, Bödvar Bödvarsson eller Daniel O’Shaughnessy at se i aktion? Det er svært at spå om og startopstillingen er kropumulig at forudse. FCM må dog helt sikkert undvære den svenske spielmacher Petter Andersson.

Træner Lars Søndergaard har i AaB-lejren også et par skader at få styr på. Topscorer Spalvis er småskadet, og kan måske ikke spille mandag aften. Heldigvis har angrebskollega Thomas Enevoldsen været i særdeles oplagt målhumør i træningskampene, så helt uden krudt i støvlerne i front forventes holdet ikke at stille op. Nicklas Helenius er blevet udlejet, så alternativerne i front er svære at få øje på. Bliver Lukas Spalvis ikke klar, så kan det være en løsning at tage Frederik Børsting med på midtbanen og skubbe Rasmus Jönsson længere op på banen. Der er yderligere tvivl om Jannik Pohl og Jakob Ahlmann.

Tilbud: Få dobbelt op på dine gevinster på Superligaen

FC Midtjylland har vundet de tre seneste opgør imod AaB, så på den front har hjemmeholdet en lille mental fordel. AaB har på imponerende vis formået ikke at spille uafgjort i 18 kampe i streg, så en pointdeling ligger statistisk måske heller ikke lige i kortene. Vi tror dog, at det bliver en ganske jævnbyrdig kamp, og derfor tager vi en gardering for et X med i vores spil. FC Midtjylland bør være i et andet tempo end AaB, og de må være særdeles revanchelystne ovenpå torsdagens blamage. FCM og AaB har aldrig spillet 0-0 i en indbyrdes kamp, og det er også to hold med mod på det offensive spil vi får at se på MCH Arena mandag aften. Opgørene plejer at byde på mere end tre mål i snit. Vi tipper at FCM vinder 2-1 i en tæt og spændende dyst. FC Midtjylland giver 2.25 på et rent 1-tal, men det er måske lige en tand for risky i forårssæsonens første kamp.

 

FC Midtjylland – mulig opstilling

Andersen, Bach Bak, Hansen, Bodurov, Novak, Sparv, Sisto, Poulsen, Hassan, Kadlec og Pusic.

AaB – mulig opstilling

Larsen, Blåbjerg, Pedersen, Petersen, Kristensen, Jönsson, Risgård, Würtz, Thomsen, Spalvis og Enevoldsen.

 

Optakt, odds og spilforslag til FC Midtjylland-AaB

FC Midtjylland – AaB eksperttip

Unibet-eksperterne Peter Piil, Per Marxen og Anders Sigdal giver i nedenstående video deres vurdering af topkampen på MCH Arena.

FC Midtjylland-AaB spilles mandag d. 29. februar kl. 19.00. Kampen kan ses direkte på Viasat-kanalen TV3 Sport 1 eller følges på DR P3 radio.

Hvis du endnu ikke har spillet på din mobil hos den populære spiludbyder, så ligger der lige nu et risikofrit spil på 100 kr. og venter. Læs mere om det flotte tilbud her.

Gratis livestreaming af Bundesligaen, Serie A, La Liga og Ligue 1