Spilforslag: Græsk folkeafstemning

Spilforslag: Græsk folkeafstemning om internationale reformkrav

Søndag d. 5. juli skal de trængte grækere til stemmeurnerne i en folkeafstemning, der skal være med til at afgøre landets fremtid. Helt konkret skal de græske vælgere tage stilling til, om man ønsker at bakke op om de internationale kreditorers reformforslag. Et nej til de internationale krav kan betyde et farvel til eurozonen, og dermed kan Grækenland kastes ud i en endnu større krise. De forskellige spiludbydere er naturligvis ude med odds på den græske folkeafstemning, og vi tror at grækerne vælger at stemme ja.

Spilforslag til græsk folkeafstemning

Spillobjekt: Græsk folkeafstemning
Spilstop: Søndag d. 5. juli kl. 09.00 (dansk tid)
Spilforslag: Ja
Odds: 1.55 hos Danske Spil

Alle exit-polls viser at de to lejre ligger helt lige, og dermed skulle man ikke mene at der er værdi i 1.55? Det tror vi nu alligevel der er, og det begrunder vi med den massive opbakning ja-tilhængerne har oplevet sidst i denne uge.

Da den græske regering for en uges tid siden dikterede, at banker og fondsbørsen i Athen skulle lukke midlertidig, udløste det en større form for pengehamstring. Siden da er stemningen vendt på hovedet i Grækenland, og de seneste opinionsmålinger giver nu ja-siden et lille flertal. Indtil da førte nej-siden massivt, men forspringet er nu sat over styr. Internationale eksperter vurderer, at netop det at bankerne pt. er lukkede, har betydet at alvoren er gået op for grækerne. For hvert sekund bankerne er lukkede og pengeautomaterne ikke kan udbetale penge, stiger chancerne for ja-siden. Grækerne er begyndt at tvivle på om Tsipras og hans Syriza-regering har fat i den lange ende, og således viser målinger, at over 60% af grækerne mener at et nej vil betyde et farvel til eurozonen. Det vil for alvor kaste Grækenland ud i en uoverskuelig krise, og det vurderes, at de færreste grækere trods alt tør risikere en grexit selv om forholdet til Europa og de mange kreditorer pt. er på frysepunktet. En grexit vil betyde et gensyn med den græske drakme, som var nationens valuta indtil 2002.

Spiludbyderne har i ugens løb justeret oddsene markant i takt med at meningsmålingerne er vendt på hovedet. Et ja er nu nede i 1.55 hos Danmarks største spiludbyder; Danske Spil. Tidligere i dag (lørdag) stod et ja i 1.65, og der er således tale om en markant procentuel nedadgående trend. Betfair og Unibet er på banen med henholdsvis 1.55 og 1.50. De store britiske bookies Paddy Power og William Hill er nede i henholdsvis 1.50 og 1.40. Dermed er der forholdsvis stor tiltro til at grækerne ønsker at tiltræde de internationale reformkrav. Denne holdning bakkes op af de førende politiske analytikere og erhvervslivet.

Vi tror – og håber – at grækerne siger ja. Det vil være alt for risikabelt at stemme nej til reformerne, og selv om landets premierminister Alexis Tsipras anbefaler et nej, virker det til at grækerne efterhånden har indset at kassen er tom. Der er tvivl blandt eksperterne om hvilke konsekvenser et ja eller nej vil have for den græske situation, men én ting er sikkert – tiltroen til Tsipras er styrtdykket i denne uge. Det tror vi afgør folkeafstemningen, og spiller derfor på et ja til odds 1.55 ved Danske Spil.

Spil på græsk folkeafstemning her

Vi er klar med spilforslag til den græske folkeafstemning

Du finder spillet på Danske Spil i Oddset-sektionen – Politik – Grækenland – Folkeafstemning.

(Billede: Flickr)

Spil på den græske folkeafstemning hos landets største spiludbyder