Spilforslag: Liverpool – Man United

Manchester United

Weekenden byder på flere storkampe rundt omkring i Europa, men den største af dem alle finder vi nok på Anfield Road i Liverpool. Liverpool møder Manchester United i et klassisk opgør imellem to af engelsk fodbolds største rivaler. To klubber med et mildest talt anstrengt forhold til hinanden mødes i, hvad der kan gå hen og blive et sandt drama.

Liverpool er kommet resultatmæssigt fint fra land i årets sæson, og måske er der noget stort under opsejling i klubben, som ikke har vundet ligaen siden 1990. Brendan Rodgers og co. har hentet to styks 1-0 sejre i ligaen – over henholdsvis Stoke og Villa, og i midtugen hentede man en sejr i Capital One Cuppen. I den kamp haltede det gevaldigt, men man fik hevet en sejr hjem over Notts County efter forlænget. Daniel Sturridge ser ud til at have fået gang i målscoringen, og kaptajn Gerrard er stærkt spillende på midtbanen. Der er dog også hårdt brug for de rutinerede kræfter i denne weekend, da United er flere klasser over sæsonens hidtidige modstandere. Suarez er stadig ude med karantæne, mens der ikke bliver debut til nyindkøbet Aly Cissokho.

United har ligeledes spillet tre kampe af betydning. Først vandt man Community Shield-kampen over Wigan forholdsvist simpelt, dernæst legede man kispus med Laudrups Swansea, og sidst men ikke mindst, spillede man uafgjort imod Chelsea i mandags. Det er tre ganske fine resultater, og hvis man før sæsonen var bange for en negativ Moyes-effekt, så bør man lægge de værste bekymringer på hylden. Van Persie har været flyvende oppe foran, og selv Rooney er med på højeste niveau igen.  Hos United er Evans ude med skade, men alle mand i den stærkeste opstilling er meldt klar.

Kampen på Anfield bliver formentlig en lige affære, men vi tror på, at United tager point med hjem. United har vundet de seneste tre indbyrdes opgør med 2-1, og et lignende resultat virker ikke helt usandsynligt. Liverpools defensiv har vist svaghedstegn, og United plejer at putte et par kasser ind uanset hvem man møder. Vi spiller Manchester United +0.5 til odds 1.60 hos Betfair. Det betyder at spillet går hjem, hvis United som minimum får ét point med sig.

Bud på startopstillinger:

Liverpool: Mignolet – Enrique – Agger – Skrtel – Johnson – Henderson – Lucas – Gerrard – Aspas – Coutinho – Sturridge

Manchester United: De Gea – Phil Jones – Ferdinand – Vidic – Evra – Valencia/Giggs – Cleverly – Carrick, Welbeck – Rooney – van Persie

Spilforslag: Manchester United +0.5 asiatisk handicap, Betfair, odds 1.60

Kampen spilles søndag kl. 14.30. Den kan ses direkte på Tv3 Sport 2.