Spilforslag: New Zealand – Australien

Spilforslag til rugby VM-finalen New Zealand - Australien

Liga: Rugby World Cup
Kamp: New Zealand – Australien
Kampstart: Lørdag d. 31. oktober kl. 17.00
Spilforslag: 1-tal
Odds: 1.46 hos Betfair
TV: TV3 Sport 1

Lørdag eftermiddag er der VM-finale i rugby, når New Zealand og Australien tørner sammen på Twickenham Stadium i England. Vi varmer op til en spændende finale med optakt og spilforslag.

New Zealand – eller All Blacks som de blot kaldes – er storfavoritter til at vinde titlen hos bookmakerne. Holdet kan blive det første nogensinde der genvinder titlen, og der er derfor lagt op til en helt ubeskrivelig triumf for det lille land øst for Australien. De har spillet superoverbevisende i hele turneringen og har vundet alle kampene med mere eller mindre markant margin. I gruppespillet blev holdet desværre ikke udfordret i nævneværdig grad, og man fristes til at sige, at puljekampene var ren walk-over for de sortklædte. Da vi så troede at holdet skulle have lidt modstand fra Frankrig i kvartfinalen, blev Les Bleus blæst bagover i en historisk 62-13 massakre. Semifinale-sejren på 20-18 over Sydafrika lugter lidt af jævnbyrdighed, men sejren er lidt mere komfortabel end cifrene indikerer. All Blacks var dog bagud ved pausen, så helt ustoppelige er de dog ikke.

Australien er det andet hold i turneringen, der også har vundet alle sine kampe. Gruppespillet bød bl.a. på en imponerende og lidt overraskende sejr over gruppens favorit England og en snæver sejr over Wales, og dermed var sejren banet for the Wallabies. I kvartfinalen havde holdet overraskende svært ved at slå Skotland i en tæt affære, mens Argentina blev slået ret nemt i semifinalen. Man kan sagtens konkludere, at Australien har haft en langt sværere vej til finalen end lørdagens modstander, og det burde jo egentlig være en fordel. Træner Michael Cheika har været godt tilfreds med holdets indsats ind til videre, og optimismen er i hvert fald til stede på overfladen.

De forsvarende mestre fra New Zealand kan blive det første hold nogensinde som genvinder titlen, så der kan være en rekord på vej for All Blacks. Begge hold kan vinde titlen for tredje gang, og det er der heller intet hold der nogensinde har gjort før, så én rekord er sikret efter lørdagens slag på Englands rugby-nationalstadion Twickenham. All Blacks har kun tabt tre kampe siden VM-triumfen i 2011 – bl.a. 27-19 i en træningskamp forud for denne World Cup-turnering. Nederlaget skal man måske ikke lægge så meget i – blot en uge senere pulveriserede man selvsamme Australien 41-13, og styrkeforholdet var dermed genoprettet.

Begge hold kan stille i stærkeste opstilling i VM-finalen. New Zealand-træner Steve Hansen kan glæde sig over at der ikke er nye skader i truppen, og der er derfor genvalg til alle spillere fra semifinalesejren over Sydafrika. Australien har vigtige Israel Folau klar til trods for store problemer med anklen.

Vi tror at New Zealand bliver for stærke for Australien. Holdet har spillet helt fantastisk, og spillet imod Frankrig var f.eks. fra en helt anden planet. Julian Savea og Ashley-Cooper scorer nærmest efter behag – begge har bl.a. præsteret hattricks i turneringen – og offensivt virker holdet stærkest. Sejren bliver ikke kæmpestor – det er Australien simpelthen for gode til, og finalerne plejer heller ikke at blive blow-outs, men vi tror på en stille og rolig sejr til All Blacks til odds. 1.46. Oddsene på New Zealand har i hele turneringen ligget ganske lavt, så vi slår til nu når oddset har knebet sig op til et respektabelt niveau.

Spil på New Zealand – Australien her

New Zealand – Australien odds

Odds på VM-finalen i rugby New Zealand-Australien

New Zealand

B Smith; N Milner-Skudder, C Smith, M Nonu, J Savea; D Carter, A Smith; J Moody, D Coles, O Franks, B Retallick, S Whitelock, J Kaino, R McCaw (anfører), K Read.

Reserver: K Mealamu, B Franks, C Faumuina, V Vito, S Cane, T Kerr-Barlow, B Barrett, S B Williams.

Australien

Israel Folau, Adam Ashley-Cooper, Tevita Kuridrani, Matt Giteau, Drew Mitchell, Bernard Foley, Will Genia; Scott Sio, Stephen Moore (anfører), Sekope Kepu, Kane Douglas, Rob Simmons, Scott Fardy, Michael Hooper, David Pocock.

Reserver: Tatafu Polota-Nau, James Slipper, Greg Holmes, Dean Mumm, Ben McCalman, Nick Phipps, Matt Toomua, Kurtley Beale.

VM-finalen mellem New Zealand og Australien spilles lørdag d. 31. oktober kl. 17.00 dansk tid. TV3 Sport 1 er klar direkte fra kl. 18.00, men ellers kan kampen streames direkte på Viaplay (fra. kl. 16.45). Vil man ikke gå glip af første halvdel af kampen må man ty til en pub eller sportsbar og f.eks. Sky Sports.

(Artikelfoto:  Kiwi Flickr / Flickr)

Besøg Betfair og få markedets højeste odds og gratis spil for 350 kr.