Spilforslag: Williams-Kerber

Optakt og spilforslag til damesingle-finalen i Australian Open: Williams-Kerber

Sport / Turnering: Australian Open
Kamp: Williams-Kerber
Kampstart: Lørdag d. 30. januar kl. 09.30
Spilforslag: Williams 2-0 i sæt
Odds: 1.50 hos Unibet
TV: Eurosport 1 / live streaming hos Unibet

Lørdag morgen dansk tid spilles damesinglefinalen i årets Australian Open. Serena Williams er ikke overraskende den ene part, mens modstanderen på den anden side af nettet denne gang er tyske Angelique Kerber. Vi tror på en sejr i to sæt til storfavoritten Serena, og vi spiller derfor 2-0 i sæt til odds 1.50 hos spiludbyderen Unibet.

Serena Williams er storfavorit til at vinde sin 26. Grand Slam-finale (21-4), og der er ingen tvivl om at det vil være en kæmpe sensation, hvis amerikaneren ikke trækker sig sejrrigt ud af opgøret på Rod Laver Stadium. Spiludbyderen har da også gjort Serena til ganske stor favorit, og det selv om det trods alt er en Grand Slam-finale.

Angelique Kerber står i sin første Grand Slam-finale, og modstanderen kan ikke blive stærkere – eller værre om man vil. Kerber skal spille op til sit allerbedste, hvis hun skal have en chance. Den 28-årige tysker er pt. placeret på en sjetteplads på WTA-ranglisten, og derfor er en finaleplads ikke som sådan en overraskelse. Det vil en sejr derimod være.

Serena William har spillet sig i form under årets turnering. Hendes vej til finalen er gået over Camila Giorgi, Su-Wei Hsieh, Daria Kasatkina, Margarita Gasparyan, Maria Sharapova og Agnieszka Radwanska. Alle kampene har hun vundet uden at tabe sæt, og faktisk var kun førsterunde-kampen en smule jævnbyrdig. Siden da har den amerikanske legende ikke set sig tilbage, og hun pulveriserede både Sharapova og Radwanska i de to seneste runder. To modstandere som burde kunne give Serena mere modstand.

Angelique Kerber har fået en flot begyndelse på sæsonen, og hun nåede således finalen i en opvarmningsturnering i Brisbane. Tyskerens vej til finalen i Melbourne har været nemmere end Serenas, og følgende spillere er blevet sendt ud: Misaki Doi, Alexandra Dulgheru, Madison Brengle, Annika Beck, Viktoria Azarenka og Johanna Konta. I kampen imod upåagtede Misaki Doi afværgede Kerber tilmed en matchbold i tie-breaken i andet sæt.

Derfor vinder Serena Williams

Serena Williams har masser af rutine med store finaler, og det kan vise sig at være en fordel imod en modstander, som ikke har prøvet at stå i en Grand Slam-finale. Serena har vundet sine seneste otte Grand Slam-finaler, og dermed har hun god erfaring med det store pres. 21 sejre i 25 Grand Slam-finaler er ganske enkelt legendarisk.

Angelique viste i semifinalen, at hun ikke er den store server. Blot ét es og kun 54% af førsteserverne gik ind. Det kan komme til at koste imod en af verdens bedste power-returnerings-spillere, hvis hun ikke får forbedret de to statistikker. Imod svage servere plejer Serena ofte at gå frem på andenserven, og det skal blive spændende at se om hun også gør det imod Kerber.

Indbyrdes fører Serena 5-1 over tyskeren. Hun har vundet de seneste fire opgør med 2-0, så det er ikke fordi at Kerber stiller op med den helt store mentale fordel på den front. Kerbers eneste indbyrdes sejr ligger tilbage i 2012.

Se finalen i Australian Open ganske gratis på nettet

Angelique Kerber er ikke en power-spiller, men har derimod sin styrke i kontraen og servereturneringerne. Hun har brudt modstanderens serv hele 33 gange i turneringen, men imod Serena bliver det en helt anden opgave. Man kan nærmest tale om, at en af tyskerens største kvaliteter bliver neutraliseret. Serenas serv er den bedste på touren, og Kerbers gode returneringsspil får ikke samme indflydelse på finalen som i hendes foregående kampe.

Vi tror at Serena bliver en for stor mundfuld for den sympatiske tysker. Serena er fra en anden planet hvad angår fysikken, og hun er derfor sin egen værste fjende. Når hun er topmotiveret og der ikke går krukkeri i den, er hun nærmest uovervindelig. I kvindetennis ser vi at fysikken betyder ekstremt meget, og Kerbers manglende power kommer til at koste hende i finalen – både defensivt og offensivt. Serena-sejr lige på til odds 1.13 lokker ikke, men 2-0 i sæt til odds 1.50 hos Unibet er derimod ganske fint betalt. Bet365 er helt nede i 1.36, mens andre spiludbydere ligger i omegnen 1.40-1.45. Indrømmet – sætspil er ikke det mest sikre i verden, men vi tror at der er for stor kvalitetsforskel i denne kamp til at det kan gå galt.

Williams-Kerber odds fra Unibet

Williams-Kerber - optakt og spilforslag til Australian Open-finalen i damesingle

Finalen i damesingle ved Australian Open – Williams-Kerber – spilles lørdag d. 30. januar kl. 09.30 om morgenen dansk tid. Du kan se kampen direkte på Eurosport 1. Hvis du ikke har adgang til den kanal kan du live-streame kampen ganske kvit og frit hos Unibet. Læs mere om gratis live streaming.

Ud over gratis live streaming hos Unibet, så tilbyder spiludbyderen naturligvis også live-betting på finalen lørdag morgen. Læs vores anmeldelse af den populære skandinaviske spiludbyder her.

(Artikelfoto: Edwin Martinez / Flickr)

Se damesinglefinalen i Australian Open ganske gratis hos Unibet