Tre NFL-tips fra superekspert Elming

Jesper Elming er klar med tre NFL-tips til weekendens runde

Ugens NFL-kampe sparkes i gang natten til fredag, hvor Cincinnati Bengals tager imod Cleveland Browns. Søndag og mandag følger alle de andre hold trop i en runde tætpakket med hårdtslående action, lækre moves og eye-candy. Unibet har bedt NFL-eksperten Jesper Elming om sit take på ugens kampe, og den tidligere landsholdsspiller og DM-vinder er klar med tre bud på weekendens bedste fiduser.

Weekendens tre bedste NFL-tips

Jesper Elmings skriver i sin blog hos spiludbyderen:

Det er efterhånden en floskel i amerikansk fodbold, at… ”Offense sells tickets. Defense wins championships”. Men det er så sandt, så sandt. Især efter at have set Denvers afklædning af Aaron Rodgers og Green Bay Packers i sidste runde med en sejr på 29-10. Denvers forsvar er uhyggeligt, og holdet kan komme rigtig langt, hvis forsvaret spiller på det niveau, som de gjorde søndag nat mod favoritterne fra Green Bay. Det er yderst sjældent, at Denver ikke er favorit på hjemmebane. Og slet ikke efter, at de har fået Peyton Manning som quarterback. Men søndag nat var Broncos værter for Green Bay Packers, og det var altså udeholdet, der var blevet udråbt som favoritter.
Men Denvers forsvar ville det anderledes. Hele ugen var der lagt op til et herreopgør mellem de to quarterbacks Peyton Manning og Aaron Rodgers. Men Rodgers havde sin dårligste dag som Green Bay quarterback (i de kampe han har startet og ikke forladt med en skade). Han kastede kun for 77 yards, og det er helt uhørt. Fuldstændig uhørt. Det er crazy. Det forsvar er crazy. Da Manning kom til Denver i 2012 tænkte fansene ”wuhu, Super Bowl sejr” lige med det samme. Hvis det kommer så vidt i denne hans fjerde sæson hos Broncos, så bliver det ikke på grund af Manning, men på grund af forsvaret.

NFL-tips til uge 9

Carolina Panthers – Green Bay Packers

Carolina Panthers - Green Bay Packers - NFL-tip fra Jesper Elming
Når du har læst de ovenstående linier om Packers’ nedslagtning, er det så ikke utroligt, at de er favoritter mod de ubesejrede pantere fra Carolina? Packers scorede i sæsonens første tre kampe 32 point i snit. I de seneste fire kampe har de kun scoret 19,5 point i snit. Der er noget galt i Packers-land, og de giver 1,71 på en sejr, mens Panthers giver hele 2,20. Jeg siger lige igen… Panthers er ubesejret og er stadig underdog i kampen. Det er da en tidlig julegave.

Carolina Panthers – Green Bay Packers vises direkte på TV3 Sport 1.

Spilforslag: Panthers til 2.18

Spil på Carolina Panthers – Green Bay Packers her

Pittsburgh Steelers – Oakland Raiders

Pittsburgh Steelers - Oakland Raiders - NFL-tip fra Jesper Elming
Steelers led ikke bare nederlag til Cincinnati Bengals, de mistede også en af deres bedste spillere for resten af sæsonen – running back LeVeon Bell. Det er et kæmpe slag, men de har altså en ganske habil backup i DeAngelo Williams. Og selvom Raiders virkelig er brandvarme efter deres sejr hjemme over New York Jets med 34-20, så tror jeg mest på Steelers i denne kamp. I mange år har Raiders ikke været et godt udehold, når de skulle rejse langt. I Pittsburgh er de tre tidszoner væk fra Oakland, og kampen vil allerede blive spillet kl. 10 om formiddagen Oakland tid. Spillere ankommer typisk til stadion tre timer før kickoff, så det indre ur hos Californien-drengene fra Oakland ringer altså meget tidligt søndag morgen, inden de skal gøre sig klar til tage af sted til stadion. Steelers’ QB Ben Roethlisberger fik banket lidt af rusten af i søndags, da han kom tilbage efter skade. Jeg tror, at han får en stor kamp sammen med sit yndlingsmål Antonio Brown.

Spilforslag: Steelers til 1.47

Spil på Pittsburgh Steelers – Oakland Raiders her

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles - NFL-tip fra Jesper Elming
De kan i Cowboys ikke vente på, at QB Tony Romo kommer tilbage fra sit brækkede kraveben. Det sker dog tidligst i næste spillerunde. Situationen er den, at Cowboys har tabt samtlige kampe uden Romo, og de er ved at tabe en lovende sæson på gulvet. Men jeg vil her rette opmærksomheden på tre ting: For det første så er Dez Bryant tilbage. Bevares, han kom tilbage allerede i sidste uge, men stod over for ligaens bedste cornerback og gjorde ikke meget væsen af sig. Det skal revanceres i denne uge. For det andet så er Cowboys offensive linie virkelig ved at vise den styrke, der udråbte dem til den ligaens bedste offensive linie sidste år. Det er godt nyt for running back Darren McFadden, der de seneste to uger har løbet for 216 yards. For det tredje så giver Dallas 2,25 igen for en sejr, og de spiller vel at mærke på hjemmebane. Jeg ved godt, at det er lidt af et sats på et hold, der har tabt fem kampe i træk, men Cowboys var altså tæt på sejr i sidste uge mod Seattle og i forrige uge lige så mod New York Giants. Jeg tror på, at Cowboys får vendt skuden mod sin divisionsrival fra Philadelphia.

Spilforslag: Cowboys til 2.23

Spil på Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles her

 

Fem ting, som muligvis kun interesserer mig…

1) Jeg var til stede i Super Dome i New Orleans for fire år siden til kampen mellem Saints og Giants. Dengang vandt Saints overbevisende 48-28. Inden de to hold skulle mødes igen i søndags lovede jeg på UnibetTV scoringsfest.
13 touchdown kast og 101 point senere. Er du sindssyg en scoringsfest. Det blev den 4. højst scorende kamp nogensinde i NFLs historie.

2) Cincinnati Bengals har aldrig været 7-0 før.

3) Carolina Panthers har aldrig været 7-0 før.

4) Ligaen har aldrig haft fire ubesejrede hold så sent i sæsonen før.

5) Colin Kaepernick er sat på bænken i 49ers. For blot tre år siden var det såkaldte ”Kaepernicking” det helt hotte. Hver gang Kaepernick scorede, bøjede han sin højre arm og lod som om han kyssede sin biceps. Det blev kæmpe stort i USA. Det var så stort, at 49ers’ QB sågar tog patent på ”Kaepernicking”. Han fik endda Præsidentfrue Michelle Obama til at posere ved siden af sig, mens de begge to lavede en omgang ”Kaepernicking”. På banen var han et play fra at vinde Super Bowl for 49ers. Året efter vandt han en slutspilskamp i Green Bay (= umuligt). Den 4. juni 2014 skrev han under på en kontrakt, der potentielt set var 126 millioner dollars værd med diverse bonusser. Og nu blot 515 dage senere er Kaepernick i hundehuset i San Francisco. Uønsket og sat på bænken. Han er fyret fra 49ers, inden 2016-sæsonen begynder. Der er ikke meget at lave ”Kaepernicking” over længere.

(Artikelfoto: Keith Allison / Flickr)

Opret konto og få eksperten Jesper Elmings NFL-tips hver uge