Lars Løkke stadig kæmpefavorit til at blive statsminister

Lars Løkke Rasmussen er stporfavorit til at blive ny statsminister

Senest d. 14 september skal der afholdes folketingsvalg i Danmark, og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er kæmpefavorit hos bookmakerne til at overtage positionen efter Helle Thorning-Schmidt. Danske Spil er ude med et solidt udvalg af odds på valget.

Lars Løkke Rasmussen var i efteråret i hård modvind, og på det tidspunkt var der ikke mange der troede, at den tidligere statsminister ville overleve de mange bilagssager. Her et halvt år senere, er det de færreste der tror, at rivalen Helle Thorning kan beholde landets fremmeste politiske taburet. Danske Spil giver blot odds 1.25 på at Lars Løkkes blå blok vinder folketingsvalget, mens man får pengene hele fire gange retur på Helle Thorning-Schmidt & co. Med andre ord tror oddssætterne hos Danske Spil ikke, at der er en realistisk chance for at andre end de to evige kamphaner kan indtage statsministeriet efter valget.

Socialdemokraterne forsøger i øjeblikket at gøre valget til et personligt opgør – et såkaldt præsidentvalg – mellem Helle Thorning og Lars Løkke. Lars Løkke har stadig et lidt flosset renomme, mens Thorning til gengæld har høstet store roser for hendes indsats under bl.a. terrorkrisen. Flere eksperter vurderer, at der nærmest skal ske katastrofer ala bilagssagen for at Lars Løkke Rasmmusen ikke bliver Danmarks næste statsminister.

Odds på næste statsminister - folketingsvalg 2015

Det tidligere statsmonopol er også ude med odds på, hvor mange procent de forskellige partier henter. Venstre og Socialdemokratiet vurderes til at blive Danmarks største partier, mens Dansk Folkeparti efter en nylig tilbagegang vurderes til at gå tilbage til cirka hver femte stemme. Enhedslistens skæbne kan afgøres af om Johanne Schmidt-Nielsen får lov til at stille op. Enhedslistens store stemmesluger får kun lov til at stille op, hvis folketingsvalget finder sted inden partiets årsmøde den første weekend i juni. Liberal Alliance spås et rigtig godt valg, og kan give blå blok et godt boost.

Folketingsvalg 15 - odds på stemmeprocenter

Berlingskes Politiko følger udviklingen tæt, og som man kan se på nedenstående grafik har rød blok halet pænt ind på blå den seneste måned tid. Balladen om terrorsagen, positive nyheder om dansk økonomi og en højt profileret kampagne har haft en pæn effekt for Thorning. De fleste eksperter vurderer dog, at det er for sent at medgangen kommer. Der skal immervæk hentes et stort forspring, og selv om momentum er vigtigt i politik, så falder hendes chancer dag for dag, hvis der ikke sker mere indhug i blå bloks forspring.

Spil på Folketingsvalget 2015 her

Folketingsvalg vælgeropbakning

(Grafik: Politiko)

Spil på Lars Løkke, Helle Thorning og alle de andre i folketingsvalget