Mette Frederiksen favorit til at genvinde tronen

Mette Frederiksen favorit til at blive ny statsminister

Vi har knapt overstået folketingsvalget, der betød sejr til Lars Løkke og blå blok før spiludbyderne er ude med odds på det næste valg. Skal man tro oddssætterne fra Danske Spil, så hedder Danmarks næste statsminister Mette Frederiksen.

Lars Løkke Rasmussen får efter al sandsynlighed snarest overdraget nøglerne til Statsministeriet i Prins Jørgens Gård, men allerede nu har Danske Spil vurderet, hvem der kan blive Danmarks statsminister efter næste folketingsvalg.

“Helle Thorning-Schmidt pegede selv i sin afskedstale på Mette Frederiksen, som den kommende formand for Socialdemokraterne. Socialdemokratiet blev isoleret set landets største parti ved dette folketingsvalg, og derfor bliver Socialdemokratiets nuværende næstformand vores naturlige favorit som statsminister efter næste folketingsvalg”, siger Produktmanager Frederik Skov.

Spil på Mette Frederiksen her

Kan Mette Frederiksen løfte den tunge arv efter Helle Thorning-Schmidt og blive landets kun anden kvindelige statsminister er der odds 2.00 i vente.

Dansk Folkeparti oplevede et fantastisk valg, og det øger formand Kristian Thulesen Dahls (O) muligheder for på sigt at sætte sig i Statsministeriet.

“Kristian Thulesen Dahl var stor outsider til statsministerposten ved dette folketingsvalg. Men med Dansk Folkepartis fremragende valgresultat in mente er vi nu nede i odds 7.50 på en statsministerpost efter næste valg”, fortæller Frederik Skov.

Danmarks største spiludbyder har indtil videre valgt ikke at sætte odds på kandidater fra Konservative, Radikale Venstre eller SF. Med sidste uges skuffende folketingsvalg til de tre traditionspartier, er der heller ikke lagt op til megen indflydelse lige her og nu. Heller ikke dansk politiks nye spradebasse Uffe Elbæk er at finde på listen, hvilket også er ganske forståeligt.

Her på redaktionen er vi måske ikke helt enige i, at Lars Løkke skal være næstfavorit. Der er mange faktorer der kan betyde, at Lars Løkke ikke nødvendigvis er Venstres formand om fire år. Dels spiller den kommende regerings sammensætning stærkt ind på Lars Løkkes chancer for at gennemføre de normerede fire år, dels kan der være dele af Venstre, der vil have yngre kræfter til hvis Lars Løkke må udskrive valg i utide. Odds 5 og 15 på henholdsvis Kristian Jensen og Søren Gade er klart bedre betalt i vores øjne.

Statsminister efter næste folketingsvalg

Mette Frederiksen (Socialdemokratiet) odds 2.00
Lars Løkke (Venstre) odds 3.25
Kristian Jensen (Venstre) odds 5.00
Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti) odds 7.50
Søren Gade (Venstre) odds 15.00
Anders Samuelsen (Liberal Alliance) odds 75.00

Spil på Mette Frederiksen her

(Billede: Socialdemokraterne.dk)

Spil på Mette Frederiksen, Løkke, Thulesen Dahl og de andre på tinge