Spilforslag: Sverige-Danmark

Optakt og spilforslag til EM-kvalifikationskampen Sverige-Danmark

Liga: EM-kvalifikation – knock-out-runden
Kamp: Sverige-Danmark
Kampstart: Lørdag d.14. november kl. 20.45
Spilforslag: Under 2.5 mål
Odds: 1.59 hos Unibet
TV: Kanal 5

Lørdag aften spilles en af årets vigtigste fodboldkampe, når Sverige og Danmark tørner sammen i EM-kvalifikationens play-off-runde. Kampen er allerede hypet til at blive fra en helt anden verden, og interessen for kampen bliver bestemt ikke mindre i de kommende dage. Vi forventer dog ikke, at kampen helt lever op til den store interesse, og vi spiller på en målfattig affære på Friends Arena i Stockholm.

Sverige-Danmark i en altafgørende kamp om at komme med til EM næste år i Frankrig – det lyder som manuskriptet på årets bedste fodboldkamp. Sandheden er dog, at det er to hold, der ikke har kunnet finde melodien som tørner sammen lørdag aften i den svenske hovedstad. De to nordiske nabolande har begge skuffet i indledende gruppe, og det tilmed i to overkommelige grupper, hvor man i forvejen havde sat sigtekornet efter en andenplads og dermed direkte avancement.

Er Sverige andet end Zlatan Ibrahimovic? Det er spørgsmålet som er blevet stillet i de danske medier i den seneste tid. Uanset om de er det eller ej, kan man med rette stille spørgsmålstegn ved superstjernens nuværende forfatning. Den ekstravagante spiller er i sin karrieres efterår, og et skifte til David Beckhams MLS-klub i Miami ligger og lurer i følge tabloidpressen. Zlatan spiller dog ganske habilt for PSG, og står efter otte kampe i Ligue 1 noteret for hele ni mål. Det er vel ganske godkendt? Ja, det kan man sige, men den franske liga holder bare ikke helt samme klasse som de fire bedste europæiske ligaer. Zlatan har til trods for de ganske mange mål virket underligt sløv – måske langsom tilmed – og han virker ikke til at have tilstrækkelig tempo i benene længere. PSG er så meget bedre end de andre hold i ligaen, at man groft sagt skal gøre sig umage for ikke at score en del mål som angriber for holdet fra hovedstaden.

Sverige dummede sig i den indledende EM-kvalifikationsgruppe ved i august at tabe til de to stærkeste konkurrenter i kampen om direkte avancement; Østrig og Rusland. 1-4 hjemme mod alpenationen vidner ikke om et uovervindeligt svensk landshold, mens ethvert hold kan tabe 0-1 i Rusland. Nederlaget til Rusland betød at Sverige dumpede ned på tredjepladsen, og det var også stillingen efter alle holdets ti kampe var spillet. Ser man bort fra disse to nederlag, så har resultaterne været nogenlunde uden at være prangende i en ret nem gruppe. Sverige sluttede gruppespillet af med at vinde pligtsejre over gruppens to prygelknaber, men 2-0 over både Moldova og Lichtenstein imponerer ingen.

Danmark har spillet tre sløje kampe siden de to flotte sejre over Serbien. Trøstesløse 0-0 imod både Armenien og Albanien var bestemt ikke efter planen, og det betyder at Olsens tropper sluttede to point efter overraskelsen Albanien. De to målløse kampe blev fulgt op af et forventeligt 0-1-nederlag til gruppens med afstand bedste hold Portugal. I sidste måned spillede holdet en venskabskamp imod Frankrig som blev tabt 1-2 hjemme i Parken. Vi skulle helt hen til overtiden før Sviatchenko fik scoret, og dermed sluttede landsholdets måltørke. En kamp hvor Danmark slet ikke var med, og de respektable cifre lyver en smule.

De to hold kan begge stille i noget der ligner stærkeste opstilling, og kampen bliver dermed ikke afgjort på grund af vigtige afbud eller skader. Sverige er dog uden Albin Ekdal, som normalt er fast mand hos Erik Hamréns tropper, og midtbanespiller Pontus Wernbloom, men ellers er holdet i en ganske fin forfatning. Kim Källström forventes at blive klar efter småskade. Danmark er uden Boilesen, Sisto, Andreasen og Vibe. Boilesens plads overtages af en formstærk Durmisi, mens de tre andre formentlig ikke alligevel ville figurere i startopstillingen.

Begge holdene har haft svært ved at score, og resultaterne det sidste halve år indikerer bestemt ikke at lørdagens kamp bliver målrig på nogen måder. Zlatan kan naturligvis altid godt prikke en kasse eller to ind, men vi tror at formstærke Simon Kjær har styr på den svenske verdensstjerne. I front for de rød-hvide er Nicklas Bendtner pt. helt og aldeles ufarlig, så heller ikke i det danske angreb er der lagt op til et festfyrværkeri.

I en taktisk affære hvor begge hold formentlig vil gribe defensivt an, så er under 2.5 mål det åbenlyst bedste spil. Sverige kan leve med en snæver 1-0-sejr før tirsdagens returkamp i Parken, og det samme kan Danmark. Olsens startopstilling kan gå hen at blive en defensiv affære med både William Kvist og Thomas Kahlenberg i motorrummet, og det lugter ikke af champagnebold. 4-3-3 hedder Olsens opstilling på papiret, men i kampens hede kommer den til at lugte mere af 4-5-1 med en enlig Bendtner på toppen foran en kompakt midtbane. Vi kan ikke se, at de to skandinaviske naboer scorer sammenlagt mere end to mål, så vi tager imod odds 1.59 hos Unibet.

 Spil på Sverige-Danmark her

Sverige-Danmark odds

Sverige-Danmark odds fra Unibet

EM-kvalifikationskampen Sverige-Danmark spilles lørdag d. 14. november kl. 20.45 og kan følges direkte på Kanal 5.

Hvem starter på banen for Danmark? Spil på hvem der kommer i Danmarks startopstilling.

(Artikelfoto: Erik Cleves Kristensen / Flick)

Spil på den afgørende EM-kvalifikations-gyser Sverige-Danmark her