Optakt til French Open 2017

Optakt og spilforslag til French Open 2017

Der er trukket lod til French Open 2017, og vores faste tennisekspert Kristian Bækgaard er klar med optakt og en håndfuld indspark til hvad du skal spille på.

French Open 2017 optakt 

Så er det igen tid til årets grusturnering nummer 1, når Roland Garros slår dørene op for de allerbedste tennisspillere netop nu – minus et par af de bedste. Det vender vi tilbage til.

Herresingleturneringen kommer til at handle om én spiller og dennes genkomst til verdenstoppen. Spanske Rafael Nadal er efter et par hårde år – med skader og dårlige resultater – for alvor tilbage, og han kommer i år til at jagte den 10. titel i Paris. Helt uhørt! Rafa er fortjent kæmpefavorit til titlen på det røde grus i Paris.

Rafael Nadal nåede, for mange, lidt overaskende finalen i Australian Open i år. Finalen tabte han som bekendt til legenden Roger Federer i en fantastisk kamp. Da han kort efter også nåede finalen i Miami begyndte man at ane, at der her var tale om et decideret comeback, og spændingen var derfor stor inden grusturneringerne i Monaco, Barcelona, Madrid og Rom. Tre sejre i de tre førstnævnte turneringer gør nu Nadal til absolut storfavorit i Paris. Oddsene er i løbet af den seneste måned styrtdykket på spanieren. I Rom tabte han til den, i år, store grusrival østrigske Dominic Thiem, men det vælger jeg personligt absolut ikke at se som et svaghedstegn. Tværtimod. To dage mere til restitution for Nadal inden Paris – inden starten på en krævende turnering – ser jeg faktisk som en klar fordel. Jeg er ikke i tvivl om at Nadal ordner Dominic Thiem 9 ud af 10 gange med den nuværende form. Odds omkring 1.95 er ikke meget på trods af Nadals genfundne storhed, men det vil ikke undre mig, hvis han løfter trofæet om et par uger på Court Philippe Chatrier.

Nadals lodtrækning har formet sig på en måde, så han bestemt ikke kommer sovende til en kommende French Open-triumf. Allerede i første runde har han trukket hjemmefavoritten Benoit Paire, og Gilles Simon venter i 3. runde. Derefter ser det ud til at Nadal skal igennem Jack Sock, Grigor Dimitrov og Milos Raonic før et kæmpe clash venter i semifinalen mod Novak Djokovic. Stanislas Wawrinka, Andy Murray, Alexander Zverev, Kei Nishikori og Nick Kyrgios er samlet i den anden halvdel af lodtrækningen.

Odds på French Open 2017 fra Unibet
Odds på French Open 2017 fra Unibet

Og hvem skulle så kunne true den genfødte Rafa? Der er et enormt felt af spillere, der alle ligger klart bag Nadal, men med pæne chancer for en god turnering. Man kan dele feltet op i to. Dem der har en mulighed for på dagen at slå Nadal, og dem der har muligheden og er favoritter til at komme langt. Det er ikke nødvendigvis de samme spillere.

Af dem som jeg ser som mulige vindere (overraskelser) i en direkte duel med Nadal, skal man kigge efter spillere, der kan ramme et usandsynligt højt niveau. Alternativt er vi på udkig efter spillere, som spiller på en helt anden måde – med våben der bare virker den pågældende dag. Personligt er jeg stor fan af spillere som Stanislas Wawrinka og Juan Martin Del Potro. Disse to spillere er i Roger Federers fravær dem jeg mener på dagen – på nuværende tidspunkt – har et topniveau, der vil kunne matche Nadal på grus. De er dog begge kommet i den modsatte lodtrækningshalvdel. Herudover skal man holde øje med en spiller som servekanonen John Isner, der tidligere har haft Nadal i tovene i French Open, og måske Nick Kyrgios eller Milos Raonic med de kæmpe server. Dygtige servere som selv for Nadal er svære at bryde, og dermed har et yderst farligt våben, som måske kan presse Nadal ud i afgørende tie-breaks. Mit bud er, at det er blandt disse fem, hvis Nadal skal falde på et tidspunkt på vej til titlen. Kun Milos Raonic er dog landet i samme halvdel som Nadal, og spanieren har på den måde fået fin lodtrækning.

Læs også: Hvad sker der hvis en tennisspiller trækker sig med en skade?

Af outsidere skal naturligvis Novak Djokovic og Andy Murray også nævnes, selvom det er helt absurd at snakke om disse to stjerner som outsidere. Britiske Andy Murray har været helt væk på gruset i år, og det er kun hans tidligere meritter, der får mig til at placere ham blandt mulige outsidere. Djokovic har også tabt nogle mærkelige kampe i denne sæson, og han har tilmed fået deciderede klø af Nadal i Madrid. Jeg troede lige på en genfødsel i Rom med sejren over Dominic Thiem, men et efterfølgende finalenederlag til unge Alexander Zverev ligner ham dårligt. Djokovic har fået legendariske Andre Agassi til at hjælpe sig i Paris efter fyringen af endnu en legende; Boris Becker. Det bliver spændende at se om det samarbejde udvikler sig til noget positivt.

For Murrays vedkommende tror jeg godt man kan forberede sig på, at det bliver mere end svært i 3. runde mod Juan Martin Del Potro. Dominic Thiem har været næstbedste mand på gruset i år (indtil semifinalen i Rom), og han er også den eneste der har slået Nadal på grus. Han vil uden tvivl komme langt i French Open. Der er lagt op til et spændende opgør i kvartfinalen, hvor Thiem og Djokovic ser ud til at skulle mødes. I gruppen med spillere vi får at se i den anden uge i Paris befinder Wawrinka sig også. Schweizeren virker til altid at være klar til Grand Slams. Bad boy Nick Kyrgios og japanske Kei Nishikori bør også gøre en fin figur. Alle disse spillere er havnet i den “nemme” halvdel, og jeg tror personligt, at det er Wawrinka der kommer i finalen fra denne øvre del af lodtrækningen. Hans odds er også faldet efter lodtrækningen, og ikke mindst på baggrund af schweizerens succes i denne uge på hjemmebane i Geneve.

Disse spillere skal du lægge mærke til

Der er en lang række spillere som kan drille. Del Potro er med sin placering på verdensranglisten et ualmindeligt ubehageligt bekendtskab for topspillerne tidligt i denne turnering. David Goffin spiller i år ret ustabilt. Han har vundet mange kampe på grus, men har måtte kæmpe hårdt for næsten hver en sejr. Også unge Alexander Zverev (vinder i Stuttgart og Rom), som Nadal godt nok piskede noget så grundigt i Monte Carlo, har vist enormt god og stabil form på gruset.

Ellers er der en bunke grusspecialister, der naturligvis har ventet på denne turnering i et helt år. Hold øje med spillere som Pablo Cuevas, Alberto Ramos, Fabio Fognini, Pablo Carreno, Roberto Bautista Agut og hjemmefavoritten Lucas Pouille.

French Open 2017 spiltips – herresingle

Nadal bør spilles til knapt odds 2.00 (odds er dog faldende over hele linjen). Novak Djokovic og Stanislas Wawrinka skal være evt. backups på dette væddemål. Odds på Djokovic er faldet efter serberens succes i Rom. Odds 5 lyder dog ikke af meget. Og husk: Andy Murray kommer ikke i nærheden af sejren (hvis du har midlerne til at sælge ham på Betfair). Nick Kyrgios til odds 170 på Betfair spillebørs er i øvrigt uhørt godt betalt. Den kan måske godt spilles, og så kan han sælges senere i turneringen.

Spil på French Open her

French Open 2017 – damesingle

En helt åben kvindeturnering. Det er kort og godt overskriften på dette års version af den traditionsrige turnering. Kvindernes turnering er mere åben end jeg nogensinde kan huske. Med Serena Williams afbud (grundet graviditet) er der fuldstændig åbent for vilde gæt og høje odds på den kommende vinder af French Open 2017.

Én spiller skiller sig alligevel ud her op til turneringsstart. Den mest stabile på gruset i år har været Simona Halep, og odds på hende som turneringsvinder er faldet en del i løbet af en måned. Fra odds omkring 10-11, og nu ned som favorit til turneringen til odds 5.50. Rumæneren har dog fået en svær lodtrækning, og hun møder hendes formodede største rival Elina Svitolina allerede i kvartfinalen.

French Open 2017 damesingle odds fra Unibet
French Open 2017 odds fra Unibet

Der er et hav af spillere, der kan vinde denne særdeles åbne turnering. Spillere som aldrig har vundet før. Netop tilbagevendte Sharapova fik ikke et wildcard til turneringen, og russeren er derfor ikke blandt disse spillere.

Fem spillere kan gå hele vejen og dem vil jeg kort nævne her. Ukrainske Elina Svitolina kan blomstre op i dette års French Open. Tjekkiske Karolina Pliskova har ikke været superspillende på grus, men er en rigtig god spiller og kan gå langt. Slovakiske Dominika Cibulkova har ikke grus som sit foretrukne underlag, men hun har bestemt også spillet til at nå langt. Den russiske veteran Svetlana Kuznetsova har vundet turneringen tidligere, og hun har fået en rigtig god lodtrækning. Det er mange år siden hun sidst vandt på Roland Garros (2009), men hun bliver ved med at skabe gode resultater. Sidst, men ikke mindst, så har hjemmefavoritten Kristina Mladenovic – efter Halep – været den mest stabile på grus i år. Med de franske tilskuere i ryggen er det ikke umuligt, at hun kan være at finde i mindst en semifinale.

Læs også: Spil på og se alle kampe fra French Open her

Hvad så med Caroline Wozniacki? Hun har ikke været så dominerende på det seneste – som hun var i slutningen af 2016 og begyndelsen af 2017-sæsonen. Vi savner at se nogle resultater på grus fra hende i år. Hun ligger i en KÆMPE gruppe af spillere der sagtens, med en enkelt overraskelse undervejs, kan været at finde i uge 2 i French Open 2017. Jeg ser hende dog ikke stryge til tops i Paris. Hollandske Kiki Bertens er godt spillende i denne uge i Nürnberg. Det kan være Carolines chance, da hun måske tropper en anelse træt op i Paris. De to spillere står til at møde hinanden i 3. runde, og det tror jeg bliver for stor en mundfuld for Caroline Wozniacki.

Af spillere som er højt profilerede, men som jeg ikke tror på i længden i Paris, er bl.a. tyske Angelique Kerber. Verdensranglistens nummer 1 har været forfærdeligt spillende på det seneste. Sidste års mester Garbiñe Muguruza (Spanien) har alt at tabe, og har kun i Rom været i nærheden af toppen. Hun har fået en fornuftig lodtrækning, men jeg tror ikke på at hun går hele vejen. Hun udgik i øvrigt med smerter i nakken i Rom, men mon ikke det var for at spare sig selv til titelforsvaret. Australske Johanna Konta og veteranen Venus Willams er to andre spillere, som har en chance. Disse to spillere passer dog ikke ret godt til grus.

French Open 2017 spiltips – damesingle

Jeg tror at Simona Halep kan gå hele vejen, men jeg ville dække hende ind med spil på Karolina Pliskova, Elina Svitolina og Kristina Mladenovic. Det kan måske lyde som en helgardering, men det er nok nødvendigt i så åben en turnering. Hvis midlerne er til det, bør Angelique Kerber sælges på Betfair. Jeg tror at hun ryger allerede i første runde til Jekaterina Makarova, og hvis ikke, så senere i turneringen.

Et par sidste tanker og et par langskud skal der også lige med. Kiki Bertens og Svetlana Kuznetsova har vist god form i år. Coco Vandeveghe kan blive svær at slå ud for alle, og så har jeg en eller anden idé om at vi vil se en helt frisk Lucie Safarova komme ind til denne turnering.

God fornøjelse med dine spil på French Open 2017.

Spil på French Open damesingle her

French Open 2017 spilles fra d. 28. maj og indtil herresingle-finalen søndag d. 11. juni. Du kan se et hav af kampe direkte på EuroSport. Hvis du ikke kan se denne tv-kanal, kan du spille på og livestreame samtlige kampe fra turneringen hos Unibet og NordicBet.

(Artikelfoto: Yann Caradec / Flickr)

Lige nu: Besøg Unibet og få en lækker 100% bonus op til 1.500 kr.