Spilforslag: Dortmund-Mainz

Spilforslag: Dortmund-Mainz 05

Liga: Bundesligaen
Kamp: Dortmund-Mainz
Kampstart: Fredag d. 13. februar kl. 20.30
Spilforslag: 1 (-1.5)
Odds: 1.95 hos Bet365
TV: Eurosport 2

Fredag aften er der tv-bold fra Bundesligaen, når kriseramte Borussia Dortmund tager imod Mainz 05. Vi varmer op med optakt og et spilforslag.

Storklubben Borussia Dortmund har gang i en særdeles svag sæson i Bundesligaen. Faktisk er den så svag, at storklubben er i seriøs nedrykningsfare. En placering som tredjesidst er status her tre runder inde i “rückrunde”, og kravet til Jürgen Klopp & co. er en sejr over Mainz 05 i fredagens vigtige opgør. Holdet har overraskende nok været godt kørende i Champions League samtidig med nedturen i den hjemlige Bundesliga. Dortmund vandt sin CL-gruppe foran bl.a. Arsenal og Anderlecht, og møder senere på måneden Juventus i knock-out fasen. Ret skal være ret. Skaderne har haglet ned over Dortmund i en grad, hvor selv modstandernes trænere har bemærket det. Der er ingen der forstår, hvordan det kan være gået så galt med Bundesligaens næstbedste trup efter suveræne FC Bayern. Unibets Bundesliga-ekspert Per Marxen gav i sidste uge sine tanker om Dortmunds mærkværdige sæson. Bestemt et anbefalelsesværdigt blog-indlæg.

Mainz 05 med Kasper Hjulmand i spidsen har fået en ganske fornuftig start på sæsonen, men alligevel hænger der særdeles mørke skyer over klubben fra det vestlige Tyskland. Kun én sejr i de seneste 12 Bundesliga-kampe er ikke specielt overbevisende, og rygterne om en trænerfyring bringes op med jævne mellemrum. Klubben har som udgangspunkt ikke de store armbevægelser og dertilhørende budgetter, men ambitionen er helt sikkert til mere end den nuværende placering. Holdet er i frit fald i tabellen, og det er bestemt ikke tilfredsstillende for holdet, som sidste sæson opnåede en ganske flot syvendeplads i ligaen.

Dortmund fik i sidste runde en længe ventet succesoplevelse, da man ude slog Freiburg 3-0. Holdet viste igen giftigt angrebsfodbold, og sejren var fuldt fortjent. Ikke en specielt meriterende sejr i det store perspektiv, men i nuværende situation tæller alle point – også selv om modstanderen er upåagtede Freiburg. Eksplosiv og hurtig boldomgang var recepten imod Freiburg, og den taktik skal nok justeres lidt imod et Mainz-hold, som ikke må forventes at gå efter at være boldbesiddende på udebane. Dortmund må til fredagens kamp undvære Großkreutz, Kehl, Durm, Bender og Blaszczykowski. Ikke det store nyt på den front. Til gengæld virker det til, at Marco Reus igen nærmer sig topformen. Han gjorde en god figur i sidste runde, og hvis nogen kan redde Dortmund må det være ham og topscorer Aubameyang.

Mainz tabte i sidste uge 0-2 til Hertha BSC fra hovedstaden, og det er bestemt ikke et resultat der vidner om at Hjulmands tropper har fået det rigtige ben ud af sengen efter julepausen. Nogle troede måske lidt på, at den negative stime var vendt med en overbevisende sejr over Paderborn på rückrundens første spilledag, men den sejr er hurtigt afløst af dårlige resultater. Det virker ikke til at danskeren kan få spillet til at fungere, og med en halvtynd trup ser det svært ud for den sympatiske træner. Mainz må undvære fire spillere til kampen i Dortmund. Vigtigst af alt er førstekeeper Loris Karius ude med karantæne, mens Moritz, Nedelev og Jairo alle er ude med skader.

Dortmund-Mainz – formodede startopstillinger i følge Bundesliga.de

Dortmund-Mainz holdopstillinger i følge Bundesliga.de

Det kan være at det virker lidt overkill at tro på en handikap-sejr til et hold i krise, men vi tror alligevel at det kun er et spørgsmål om tid før Dortmund finder formen. Holdet har selv i krisetider en eksplosiv offensiv, og når det bare kører minimalt kan de mange offensive kræfter gøre ondt på ethvert hold. Mainz overbeviser slet ikke pt., og de kan sagtens få ørerne i maskinen på Signal Iduna Park. Mainz har ikke vundet på udebane siden tredje spillerunde i september, og den lidt defensive tilgang på udebane vil alt andet lige betyde en kamp til ét mål. Mere end 80.000 Schwarz-Gelben vil gøre sit yderste for at presse hjemmeholdet frem og det tror vi lykkes. Odds 1.30-1.35 på ren hjemmesejr lokker ikke specielt, så vi går efter at fordoble indsatsen med et handikap-spil.

Vi spiller Dortmund med asian handicap (-1.5) til odds 1.95. Markedet ligger generelt lidt lavere end dette, mens engelske Bet365 altså fører an med pengene næsten dobbelt op. Held og lykke til dem der følger.

Dortmund-Mainz spilles fredag d. 13. februar kl. 20.30 og kan ses direkte på Eurosport 2.

Læs vores anmeldelse af Bet365

Læs alt om Bet365s traditionelle velkomstbonus

Opret konto hos markedets bedste live-bet udbyder; Bet365

Besøg live-kongen Bet365 og få en lækker 100% bonus op til 1000 kr.