Spilforslag til folketingsvalget

Spilforslaget til folketingsvalget 2015

Valgkampen raser i de danske medier, og spiludbyderne deler naturligvis den store interesse for folketingsvalget. Således er de mange spiludbydere klar med et hav af spilmuligheder til det forestående valg. Her på redaktionen følger vi valgkampen tæt, og vi mener at vi har fundet lidt af et over-odds hos landets største spiludbyder; det tidligere spillemonopol Danske Spil.

Spilforslag til folketingsvalget

Spillobjekt: Folketingsvalg 2015 special
Spilstop: Torsdag den 18. juni 2015
Spilforslag: Færøerne opnår højere stemmeprocent end Grønland
Odds: 1.38 hos Danske Spil

Mens valgkampen raser i medierne, på arbejdspladserne, på Facebook og Twitter og i de danske hjem, så er interessen for folketingsvalget mere afdæmpet hos vores nordatlantiske venner fra Færøerne og Grønland. Historisk set er interessen på de kanter ganske lav sammenholdt med herhjemme, og det kan der være mange årsager til. Dels stemmer man jo blot om samlet fire mandater i de to respektive lande, og dels er der en masse lokale forhold der spiller ind.

Det er dog ganske væsentligt, hvordan de nordatlantiske stemmer fordeler sig – specielt med Løkke vs. Thorning-valggyseren der efterhånden er lagt op til. I 1971 afgjorde et grønlandsk mandat folketingsvalget, hvilket gav socialdemokratisk sejr til Jens Otto Krag. I 1998 betød blot 176 stemmer på Færøerne, at Poul Nyrup Rasmussen kunne fortsætte som statsminister. Slutteligt kunne Anders Fogh Rasmussen i 2007 opnå flertal med støtte fra et nordatlantisk mandat. Historisk set er der derfor masser på spil hos de to lande i det danske rigsfællesskab.

Som man kan se på nedenstående tre oversigter er valgdeltagelsen ganske lav sammenholdt med i Danmark.

Vi satser på at statistikken er med os og tror derfor, at valgdeltagelsen på Færøerne bliver større end i Grønland. Odds 1.38 er ikke meget, men næsten 40% forrentning er også værd at tage med på et spil, som vi vurderer som en banker.

Spil på Folketingsvalget 2015 her

Det tæller for spillet

  • De seneste ni folketingsvalg har Færøerne slået Grønland ift. valgdeltagelse. Det er ganske markant rent statistisk.
  • Grønland sender oftest to “røde” stemmer til Danmark, hvilket kan “svække” spændingen om de to mandater. På Færøerne er fordelingen oftest et mandat til rød og blå blok. Ifølge meningsmålingen fra 21. og 22. april vil Færøerne sende et mandat til hver blok. Det er dog meget tæt mellem de to blokke, og det bør aktivere en del vælgere.
  • Det er det tredje valg, som grønlænderne skal tage stilling til på tre år efter de to landstingsvalg i henholdsvis 2013 og 2014. Landstingsvalget i november 2014 måtte udskrives pga. Siumut-lederen Aleqa Hammonds misbrug af over 100.000 kr. til private formål. Man vil måske kunne spore en anelse træthed over de mange valg. Aleqa Hammond stiller i øvrigt op til folketingsvalget som en af Siumuts fire kandidater, hvilket bør forstærke politikerleden.
  • Råstofdebatten ift. Grønland har tidligere fyldt meget i debatten – både i Danmark og i Grønland, men den debat er efterhånden fuset lidt ud. Valgene i Grønland har altid handlet om grønlandsk selvforståelse, naturressourcer og frigørelse fra Danmark, men nu er der kommet andre boller på suppen. Til trods for at der nu er tildelt en masse borelicenser til store multinationale olieselskaber, så er der intet der tyder på, at der ligger et gennembrud lige rundt om hjørnet. I stedet skal turismen redde den skrantende grønlandske økonomi, og det er ikke et emne der på nogen måde skiller vandene. Derfor er den vigtige diskussion om de dansk-grønlandske forbindelser pt. sat lidt på bero.
  • Det danske regentpar besøger Færøerne 15.-18. juni – altså midt under folketingsvalget. Det kan betyde et ekstra pift fokus på Danmark og de tætte bånd.

 

Stemmedeltagelsen ved det danske folketingsvalg i henholdsvis Grønland og Færøerne

 

Stemmeprocenten til folketingsvalg i Grønland

Stemmeprocenten ved folketingsvalg i Grønland

(Kilde: ft.dk)

Stemmeprocenten til folketingsvalg i Færøerne

Stemmeprocenten i Færøerne ved folketingsvalg

(Kilde: ft.dk)

Du finder spillet på danskespil.dk i Oddset-sektionen – Folketingsvalg 2015 – Folketingsvalg 2015 Special. Odds er i skrivende stund 1.38, men der er naturligvis en risiko for at oddssætterne korrigerer dette. Da spillet er et special-spil kan du ikke spille væddemålet hos en Danske Spil-forhandler, men udelukkende via spiludbyderens hjemmeside. Spil med her.

Spilforslag til folketingsvalg 2015

Spil på Folketingsvalget 2015 her

Masser af odds på folketingsvalget hos Danmarks største spiludbyder