Spilforslag til pokalfinalen: AaB – FC København

Optakt og spilforslag til Pokalfinalen
• Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder • Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS • Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk

Liga: DBU Pokalen
Kamp: AaB – FC København
Kampstart: Torsdag d. 15. maj kl. 20.00
Spilforslag: 2-tal
Odds: 2.32 hos NordicBet
TV: TV3+

Torsdag aften spilles årets pokalfinale i Parken, og det bliver med deltagelse af hjemmeholdet FC København og det nykårede mesterhold AaB. Vi lader op til pokalfinalen ved at tage pulsen på de to hold, og vi er også klar med et enkelt spilforslag.

AaB har vundet lodtrækningen, og figurerer officielt som hjemmehold, selv om det netop er på modstanderholdets hjemmebane at finalen skal spilles. AaB vandt i weekenden det danske mesterskab, og er dermed allerede sikret en kæmpe triumf. Der er ingen tvivl om, at AaB gerne vil vinde the double, og har af den grund også skruet gevaldigt ned for mesterskabsfesten indtil sæsonen er slut. AaBs spil har på nær i kampen mod FC Nordsjælland ikke været specielt prangende den sidste måned. To nederlag og en skuffende uafgjort imod FC Vestsjælland vidner ikke om et mesterhold, der har tromlet al modstand til side. Kritikere kalder mesterskabet for tyndt, men det er nu ikke en diskussion vi vil beskæftige os med her. Vi vil blot konstatere, at holdet spillemæssigt ikke har virket alt for skarpt på det seneste.

FCK slutter en skuffende sæson af i denne uge, og kravet til storklubben er kort og kontant en sejr i pokalfinalen. Holdet har stadig en teoretisk mulighed for at nå andenpladsen – og dermed Champions League-kvalifikation – hvis FCM snubler i Haderslev på søndag. Det er dog ikke noget Ståle og co. tør løbe an på, så al fokus er rettet imod pokalfinalen. FCKs spil har været ganske sløjt set over hele sæsonen, men den sidste måned har man dog momentvist set glimt af kvalitet. Kampen imod Brøndby dominerede de stort, og kun et ineffektivt angreb betød, at man kun fik scoret ét mål. At vinde 3-2 i Herning er også et ganske opløftende resultat, og overordnet set har spillet været på rette kurs i den sidste tid.

AaB må til finalen undvære den stærke midterforsvarer Kenneth Emil Petersen og også Rasmus Jönsson er ikke med. Det er naturligvis to svækkelser af en i forvejen ikke speciel bred AaB-trup.

FCK sparede Nikolaj Jørgensen imod FCM, og han er naturligvis i aktion i pokalfinalen. FCK forventes stadig at være uden Mellberg, Toutouh og måske også Vetokele. Stadsgaard bør blive klar.

AaB: Larsen, Pedersen, Kristensen, Thelander, Ahlmann, Kusk, Würtz, Risgård, Thomsen, Jacobsen og Spalvis

FC København: Wiland, Jacobsen, Stadsgaard, Margreitter, Bengtsson, Bolaños, T. Kristensen, Claudemir, Braaten, Gislason/Jørgensen og Cornelius.

AaB har det traditionelt særdeles svært i Parken. FCK har vundet de seneste seks indbyrdes opgør i hovedstaden. Samtidig har AaB ikke de bedste erfaringer med pokalfinaler. Holdet har tabt syv pokalfinaler i træk, og det er en statistik som bestemt ikke tæller i Aab-spillernes favør.

AaB vs. FCK er indrømmet en åben affære, og lugter måske af at kunne gå hver vej. Vi mener dog, at der er flere aspekter der taler for FCK. Dels har holdet hjemmebane, og det plejer at have en stor betydning i de indbyrdes opgør. Dels bør AaB kunne spille mere uden nerver, og formentlig vil gå lidt afventende ind til kampen. Det ligger ikke umiddelbart til AaB at spille afventende, så de kan blive tvunget til at spille på en måde, som de ikke normalt er vant til. FCK er vant til at styre kampene hjemme i Parken, og de er pisket til at vinde. Vi tror at det lykkes dem, at hive en smal sejr i land. Sejren over FCM har givet holdet et boost, og motivationsforskellen bør kunne udnyttes.

Odds 2.32 hos NordicBet indikerer, at FCK er vurderet til at have 40% chance for at vinde kampen. Vi mener dog, at de vil vinde sådan en kamp i mere end 4 ud af 10 kampe – måske helt op til hver anden kamp. Vi konkluderer derfor, at der er værdi i at spille FCK til 2.32. Unibet tilbyder odds 2.30, men ellers er flere udbydere helt nede i 2.10.

Unibet-eksperterne Gaxe, Marxen og Sigdal har også deres bud på pokalfinalen i to video-optakter.

Følg Jacob Gaxe Gregersen på Twitter

Følg Per Marxen på Twitter

Følg Anders Sigdal på Twitter

Læs vores anmeldelse af NordicBet

Opret konto hos NordicBet

• Dette indlæg indeholder annoncelinks • Min. 18 år • Regler og vilkår gælder • Spil ansvarligt • Selvudelukkelse via ROFUS • Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk