Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Optakt og spilforslag til Wimbledon 2017

Optakt og spilforslag til Wimbledon 2017

Der tages hul på årets tredje Grand Slam-turnering mandag d. 3. juli. Vi varmer op til Wimbledon 2017 i selskab med vores faste tennisekspert, Kristian Bækgaard, der naturligvis er klar med analyse, fiduser og spilforslag.

Så er det atter tid til Champagne, jordbær, langvarige byger, serveesser og sidst – men ikke mindst – et lækkert grønt klæde at spille tennis på.

Der er nøjagtig som i French Open flere spillere, der med stor længsel har set frem til netop denne turnering. Det er bestemt ikke de samme spillere som i Paris, da det er en helt anden type spillere, der vil komme til at skabe overraskelserne og dominere i kraft af hårde server, flade grundslag og lækre flugtninger.

Wimbledon 2017 – herrernes turnering

Herrernes turnering bliver utrolig spændende i år. Der er ufatteligt mange spørgsmål, som man kun til dels har fået svar på i opvarmningsturneringerne.

Lad os først gennemgå favoritterne. Jeg har peget mig ind på fire spillere, som jeg mener kan vinde Wimbledon 2017; Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal og Milos Raonic.

Hvorfor skal man holde på netop disse fire spillere? Det er lidt sværere end som så at forklare, men jeg skal prøve at finde argumenterne frem.

Legenden Roger Federer har holdt en længere pause fra touren siden triumfen i Miami. I sin første kamp på græsset tabte han overraskende til Tommy Haas i Stuttgart, men ugen efter vandt han gud ved hvilken gang græsturneringen i Halle. 6-1, 6-3 over den tyske himmelstormer Alexander Zverev i finalen indgyder respekt. Federer er klar til Wimbledon 2017, og schweizeren har ventet på denne turnering i månedsvis. Federer har fået en hæderlig lodtrækning, men kommer til at ramme flere udfordringer undervejs. Mischa Zverev, Grigor Dimitrov og Milos Raonic inden en potentiel semifinale mod Novak Djokovic, altså hvis denne når så langt. Men hvad så med de andre?

Andy Murray har fået en håbløs optakt til sæsonens største turnering på græs, og er lidt småskadet. Sidste års mester vaklede ind i French Open, men nåede alligevel semifinalen. På græsset har han blot spillet én kamp i år. En kamp som han tabte til den relativt ukendte australier Jared Donaldson – endda på hjemmebane i Queens Club. Senest er skotske Murray blevet ramt af en skade, som yderligere har generet optakten. Murray har fået en ret svær lodtrækning, og rammer i 3. runde hård modstand i form af Nick Kyrgios eller vinderen af græsturneringen i Stuttgart; Lucas Pouille. Herefter skal han formentlig igennem Jo-Wilfried Tsonga og French Open-finalisten Stanislas Wawrinka, inden et potentielt møde med Rafael Nadal i semifinalen.

Rafael Nadal er med i favoritfeltet grundet hans almene form. Nadal har ikke spillet siden sin knusende French Open-triumf, men han har spillet og viljen til at kunne klare sig rigtigt godt på græs hvis benene holder. Nadal er naturligvis i form, og han behøver ikke træning for at være klar til at spille Wimbledon 2017. Nadal har fået en rigtig fin lodtrækning, og rammer først egentlig modstand i 4. runde, hvor der formentlig venter en servekanon i form af Gilles Muller eller Ivo Karlovic.

Sidste mand i favoritfeltet er finalisten fra 2016; Milos Raonic. Raonic faldt lige som Murray i sin første kamp i Queens Club – han tabte til Thanasi Kokkinakis. Raonic kan dog gøre ondt på alle på græs. Hans enorme serv og hans efterfølgende tunge spil skal fungere, men han skal også returnere godt. Hvis ikke kommer han til at spille mange afgørende tiebreaks undervejs. Han rammer som skrevet ovenfor Roger Federer i kvartfinalen, men jeg fristes til at mene, at hvis nogen skal slå Federer, så er Raonic et rigtigt godt bud.

I feltet efter favoritterne finder man en række outsidere. Både på baggrund af ranglisten og tidligere meritter, men også grundet spillernes evner på græsset.

Den første kategori indeholder spillere som Novak Djokovic, der fortsat ser ud til at have det lidt svært. Han har gjort det rigtigt godt i den sidste opvarmningsturnering i Eastbourne, men han taber sin serv for ofte til at jeg tror på ham i det lange løb. Stanislas Wawrinka er altid god, også på græs, men jeg vurderer ham ikke som kandidat til at gå hele vejen. Marin Cilic er sidste mand i dette felt. Cilic nåede en flot finale i Queens Club, og kroaten så undervejs meget solid ud på det hurtige græs.

Herudover er der naturligvis græseksperterne. Spillerne med de store server, som ligegyldig hvem de er oppe i mod vil komme til at spille og vinde en masse tiebreaks. Servekongerne over dem alle synes jeg er interessant at følge. Ivo Karlovic, John Isner, Feliciano Lopez og Gilles Muller er spillere, som kommer til at lave meget rav i lodtrækningen og på dagen kan de slå enhver. Dem glæder jeg mig til at se i deres rette miljø.

Blandt de spillere som jeg ikke tror på i denne omgang, er eksempelvis unge Nick Kyrgios og Alexander Zverev, som ellers banker på i disse dage. Spillere som Kai Nishikori og Tomas Berdych giver jeg ikke de store muligheder for at nå længere end maksimalt en kvartfinale, og Dominic Thiem ligner en der bare ikke vil have græs under fødderne. Han ryger tidligt.

Et par sidste tanker. Hold øje med et par store spørgsmålstegn. Grigor Dimitrov, Jack Sock, Gael Monfils og Jo-Wilfried Tsonga. Det er spillere med et godt spil til græs og som kan drille de fleste.

Mine spil: Roger Federer tror jeg vinder Wimbledon 2017, og skal jeg bakke ham op bliver det med Andy Murray og Milos Raonic.

En allersidste tanke. I herredoubleturneringen, som altid er helt umulig at forudse, er mine favoritter til titlen Bruno Soares og Jamie Murray. De har virkelig vist sig som det mest stabile par på græs i år og er i virkelig god form.

Wimbledon 2017 – odds på herresingle

Odds på Wimbledon 2017 - herresingle

Spil på Wimbledon her

Wimbledon 2017 – kvindernes turnering

Kvindernes turnering er ligesom i French Open uden Serena Williams, og der er ret mange der kan gå hele vejen.

Jeg har fire favoritter i nævnte rækkefølge. Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Simona Halep og Venus Willams. Jeg føler mig overbevist om, at det er blandt disse fire vi skal finde vinderen på spindesiden. Og hvorfor nu det?

Karolina Pliskova er min topfavorit til at vinde damesingle. Hun mangler lige at træde det sidste skridt op på skamlen i en Grand Slam – det kan godt ske her. Hun er powerful, godt servende og i god form. Hun har spillet til underlaget, og græsset er i mine øjne hendes bedste mulighed for en Grand Slam. Hun kommer lige fra en sejr i Eastbourne. Det plejer ikke at være en fordel at have en hel turnering i benene, men hvis Pliskova kommer til uge 2, bliver hun svær at stoppe. Pliskova har fået en forrygende lodtrækning, og møder ikke nogen der bør kunne ryste hende, før en potentiel kvartfinale mod danske Caroline Wozniacki.

Petra Kvitova var udsat for et knivoverfald i december sidste år, hvor hun blev skadet alvorligt i sin venstre hånd. Nu er hun tilbage på højeste niveau. Lige i tide til at forsøge at vinde sin tredje Wimbledon-titel. Hun vendte tilbage i French Open, og har siden imponeret med bl.a. sin turneringssejr i Birmingham. Oddsene på hende som vinder af Wimbledon 2017 er styrtdykket, og hun er nu bookmakernes favorit til titlen. Hun er dog røget ind i en svær lodtrækning. En potentiel 1/8-finale mod hjemmefavoritten Johanna Konta (tidl. Australien), kvartfinale mod Simona Halep og så tror jeg, at det bliver Venus Willams i semifinalen.

Simona Halep, som skuffende ikke vandt French Open, er i mine øjne lige så god på græs og jeg fatter ikke at oddsene på rumæneren er så høje. Jeg anerkender ganske vidst, at hun fornyelig tabte til Caroline Wozniacki i Eastbourne, men det lægger jeg ikke for meget i. Hun har tidligere vundet meget på græs, og hun er i år blandt de mest stabile spillere på WTA-touren. Jeg tror sagtens, at hun kan gå hele vejen.

Slutteligt er der Venus Williams. Og hvilke stats bygger jeg så hendes kandidatur på? Ikke andet end at hun er bedst på græs, og at hun har gjort det så mange gange før. Hun er scenevant og eksempelvis kom hun sidste år ud af ingenting og nåede semifinalen. Hun kan slå dem alle. Hun har fået en fantastisk lodtrækning, og der er ikke noget i hendes vej til semifinalen som hun ikke kan klare.

I feltet lige bag disse fire favoritter vurderer jeg, at vi finder spillere som Caroline Wozniacki, Johanna Konta og Svetlana Kuznetsova og naturligvis verdens nummer 1; Angelique Kerber. Alle spillere som har en chance på dagen, men som får det svært i de afgørende kampe. Af disse har Kerber helt sikkert fået den bedste lodtrækning, og tyskeren burde kunne nå en kvartfinale. Mest interessant for mig er det naturligvis at følge Caroline Wozniacki og hjemmefavoritten Johanna Konta. Begge har fået håbløse lodtrækninger. Wozzy kommer allerede ganske tidligt på prøve mod Tsvetana Pironkova i 2. runde, Anett Kontaveit i 3. runde, Coco Vandeweghe i 1/8-finalen og Karolina Pliskova i kvartfinalen. Hun skal spille op til det allerbedste i alle disse kampe for at ikke at ryge tidligt, som hun desværre har for vane i Wimbledon. For Kontas vedkommende, så er hendes lodtrækning også skidt og med presset fra hjemmepublikummet tror jeg ikke på at det er hendes år. Også selvom alle briterne drømmer om hende, som den kvindelige pendant til Andy Murray.

Blandt dem jeg ikke tror på kan vinde Wimbledon 2017 er Dominika Cibulková, Garbiñe Muguruza og Elina Svitolina. Sidstnævnte har haft problemer med det hurtige underlag, og hun er mit bud på en topseedet spiller, som ryger i første runde. I øvrigt mod Asleigh Barty. Et stort talent som i to år valgte at spille cricket, men som fornylig vendte tilbage til WTA-touren og nu skal tages i betragtning. Hun danner i øvrigt par med Casey Dellaqua, og sammen har de rigtig gode muligheder for at vinde damedoublen.

Der er et par interessante navne som er dukket op her til Wimbledon, og som kan overraske, hvis de rammer tidligere tiders storhed. Victoria Azarenka er tilbage fra barselsorlov og Sabine Lisicki, der lever et stille liv på WTA-touren – med undtagelse af de to uger hvor der spilles Wimbledon. Disse to spillere er der ikke nogen, der vil ramme tidligt i turneringen. Begge har fået fornuftige lodtrækninger, og jeg tror godt de kan nå et stykke ind i turneringen.

Wimbledon 2017 – odds på damesingle

Spil på damesingle i Wimbledon 2017 - se oddsene her

Spil på damesingle her

God fornøjelse og må vejrguderne være med os. Mvh. Kristian Bækgaard.

Wimbledon 2017 spilles i perioden 3. – 16- juli 2017. Du kan følge med på TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2. Du kan også livestreame alle kampene gratis og direkteUnibet. Læs mere om den britiske spilgigant her.

Hvad sker der hvis en spiller trækker sig fra en kamp? Læs mere i vores artikel om tennis betting regler.

(Artikelfoto: Jeremy Thompson / Flickr)

Lige nu: Besøg Unibet og få markedets nemmeste velkomstbonus