Kan man tjene penge med kunstig intelligens?

Kan kunstig intelligens hjælpe os med at score kassen på NFL?

Kan man benytte kunstig intelligens til at forudsige sportsresultater? Det er det store spørgsmål, og i dag tager vi pulsen på et nyt og spændende fænomen. Microsofts personlige assistent – og måske betting-ekspert – Cortana giver dig hermed spilforslag til alle ugens NFL-kampe.

Det er ikke hvem eller hvad som helst, som tipper ugens premiererunde i NFL. Cortana er navnet på Microsofts svar på Apples personlige assistent Siri. Den digitale sekretær Cortana gættede under fodbold-VM i Brasilien 15 af de 16 kampe i knockout-fasen rigtigt. Det skabte bl.a. postyr, da Cortana imod de fleste eksperter og bookmakere forudsagde Tysklands overbevisende sejr over værtsnationen Brasilien. Cortanas spilforslag er i modsætning til f.eks. Blæksprutten Paul eller de mange andre tåbelige “orakler” ikke blot taget ud af den blå luft. Cortanas tip bygger bl.a. på resultater fra 2013-sæsonen, offensive og defensive statistikker, sejrsmargin, spillested, vejret og naturligvis vigtige faktorer som skader osv. Man kan dermed konkludere, at Cortana ikke går så meget anderledes til værks end en traditionel oddssætter.

Microsoft har store forhåbninger til Cortana, som pt. kun er tilgængelig i beta-version i USA. Den personlige assistent vil fremadrettet være tilgængelig på alle Windows Phone-mobiler, og bygger på teknologi fra søgemaskinen Bing. Interaktionen med Cortana kan foregå via tekst eller være stemmestyret, som vi f.eks. kender det fra Siri på iPhonen. Microsoft fortæller at Cortana ikke blot vil være i stand til at lytte til brugeren, men også forstå denne og dennes præferencer. Det lyder alt sammen som noget, der er taget ud af filmen “Hende” med Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson i hovedrollerne.

Cortana fik i nat en god start på ugens NFL-runde, da hun forudså Seattle Seahawks’ sejr over Green Bay Packers. Ikke at det var opsigtsvækkende i sig selv – Seahawks var pænt store favoritter – men det skal dog lige nævnes alligevel. Du kan læse mere om Cortana på Microsofts hjemmeside.

For at teste Cortanas evner udi at benytte kunstig intelligens til at tippe NFL-kampe, sætter vi i denne uge 100 kr. på alle hendes tip, og så vil vi i næste uge vurdere om der er en fidus ved at følge hendes anbefalinger. Som man kan se i nedenstående skema, så er Cortana enig med bookmakerne i 15 ud af 16 kampe. Kun kampen mellem Atlanta Falcons og New Orleans Saints vurderer hun anderledes – faktisk markant anderledes. Alle odds er hentet fra Unibet.

OPDATERET 10. SEPTEMBER: SE OPFØLGNING OG RESULTATER HER

Cortanas NFL-spilforslag Uge 1

Microsofts Cortana tipper ugens NFL-kampe ved hjælp af kunstig intelligens

(Billede: BagoGames)

Læs vores anmeldelse af Unibet

Læs alt om Unibets velkomstbonus

Opret konto og få velkomstpakke med bl.a. bonus og gratis spil på mobilen

Lige nu: Besøg Unibet og få lækker velkomstpakke med bonus