Spil på mobilen

Spil på mobilen

Spil på mobil og tablet er det helt store i spilleindustrien i 2013, og udviklingen er kun lige begyndt. Flere udenlandske spiludbydere fortæller, at andelen af væddemål sat via en smartphone eller tablet er oppe på næsten halvdelen af den samlede omsætning. Så langt er vi ikke kommet herhjemme endnu, men det er kun et spørgsmål om tid. De danske operatører beretter således om tocifrede vækstrater, og der kan ikke gå længe, før der bliver sat flere spil via en mobil enhed end via nettet. Vi beskæftiger os på denne side om de udbydere, som tilbyder det bedste produkt til spil på mobilen.

I vores anmeldelser af de forskellige spiludbydere har vi valgt, at en af hovedkriterierne skal være den mobile løsning. Årsagen er naturligvis, at det er rigtigt fedt for kunderne, at kunne tilgå de mange væddemål når man er på farten – ikke mindst ift. live betting er det rigtig praktisk, at kunne tilgå sine spil via mobilen. Derudover behøver man heller ikke at benytte sig af NemID, når man spiller via en mobil enhed.

Der er kun ganske få udbydere tilbage, som ikke prioriterer de mobile enheder, og vi mener naturligvis, at det er et parameter man sagtens kan være bekendt, at vælge udbyder ud fra. Flere spiludbydere leverer ganske enkelt løsninger i verdensklasse, så selvfølgelig skal man gå efter en udbyder med fokus på den teknologiske udvikling, så man også kan sætte sine væddemål på farten.

Der er som udgangspunkt tre måder hvorpå man kan tilgå produkterne via en mobil eller tablet, og der er naturligvis visse forskelle. Hvordan man tilgår produktet afhænger af ens mobils styresystem. De tre vigtigste platforme hedder iOS (Apples platform til iPhone / iPad), Android (Googles platform som man finder på et hav af forskellige devices – bl.a. Samsung Galaxy, Sony Xperia, HTC One, Google Nexus) og endelig HTML5. HTML er ikke et styresystem eller en app, men blot en hjemmeside, der er optimeret til mobile enheder. En HTML5-løsning er ganske brugbar til dem, der har en Nokia på Windows 8-platform, eller en Blackberry-mobil med Blackberry OS som styresystem.

Vi mener at en decideret app, som enten hentes i App Store eller Google Play, giver den bedste oplevelse, men det er ikke alle spiludbydere der har udviklet apps. Blandt de bedste apps finder vi Betfair, Unibet og Tipico. Danske Spil og Sportingbet er to eksempler på spiludbydere, der tilbyder en mobil løsning udviklet i HTML5. Vi synes at de apps som vi har gennemtestet virker lige den tand mere lækker og raffineret. Man skal også huske på, at hvis man ikke har fri trafik på mobilen kan det give mening at benytte en app. Den har et lidt lavere dataforbrug, da visse elementer ikke skal hentes igen og igen.